Ministerul transporturilor

Extras din referat Cum descarc?

l.Date generale 
Ministerul Transporturilor (MT) este organul de specialitate al administratiei publice centrale care stabileste politica in domeniul transporturilor la nivel national, elaboreaza strategia si reglementarile specifice de dezvoltare si armonizare a activitatilor de transport in cadrul politicii generale a Guvernului si indeplineste rolul de autoritate de stat in domeniul transporturilor. Infiintat la data de 22 ianuarie 1862, sub denumirea "Ministerul Lucrarilor Publice", a fost condus de Dimitrie Cornea, primul ministru al transporturilor al Romaniei modern.
Ministerul Transporturilor reprezinta autoritatea de stat in domeniul transporturilor, pe care o exercita direct sau prin organisme tehnice specializate, institutii publice subordonate, unitati care functioneaza sub autoritatea ori coordonarea sa sau societati comerciale autorizate.
Reteaua de transport din Romania este destul de variata, aceasta tara situandu-se din acest punct de vedere la un nivel acceptabil fata de celelalte tari. Transporturile sunt urbane in interiorul localitatilor dar si interurbane.
Rol:
Ministerul Transporturilor(MT) este organ de specialitate al administratiei publice centrale, care stabileste politica in domeniul transporturilor la nivel national, elaboreaza strategia si reglementarile specifice de dezvoltare si de armonizare a activitatilor de transport in cadrul politicii generale a Guvernului si indeplineste rolul de autoritate de stat in domeniul transporturilor si al infrastructurii de transport.
MT este autoritate publica centrala responsabila cu elaborarea, reglementarea si implementarea politicilor de transport comunitare
Functii:
-este responsabil pentru dezvoltarea echilibrata a sistemului national de transport,economiei locale si regionale, imbunatatirea confortului calatorilor si cresterea sigurantei acestora, eficientizarea transportului de marfa, marirea mobilitatii populatiei precum si cu imbunatatirea calitatii mediului.
-este responsabil pentru cresterea accesibilitatii Romaniei prin integrarea retelelor nationale de transport feroviar, rutier, naval, aerian (si logistica) la retelele europene, respectivla cele internationale ;
Tipuri de transport:
- Cai ferate
- Transportul feroviar de marfa
- Legaturi cu alte tari vecine
- Transport rutier
- Autostrazi
- Drumuri expres
- Transportul aerian
- Ape navigabile
- Poduri
- Transport urban
- Metrou
- Transporturi prin tevi si conducte
- Porturi
- Flota maritima
ll.Buget
Sectorul transporturilor a reprezentat, in anul 2005, 9% din Produsul Intern Brut (PIB), valoarea pietei transporturilor de marfuri si persoane fiind de 4,9 miliarde euro, in aceeasi perioada serviciile conexe generand venituri de 2,5 m Pentru acest an propunerea de buget a fost de 13,76 miliarde lei, dupa o executie preliminata pentru 2017 de 9,4 miliarde lei. Din cele 13,76 miliarde lei au fost cheltuiti doar 9,05 miliarde lei, potrivit executiei preliminate pe acest an. Ca urmare, avand nevoie de banii necesari acoperiririi cheltuielilor salariale in crestere pe anul viitor, Guvernul nu s-a mai straduit sa dea mai multi bani la Transporturi. Propunerile sunt ca Ministerul sa aiba anul viitor 9,13 miliarde lei, deci 66% din suma propusa la inceputul lui 2017. Este doar un pic mai mult fata decat reuseste sa cheltuiasca Ministerul Transporturilor in 2017 de 9,05 miliarde lei.
Bugetul total este de aproximativ 5.7 Miliarde EUR din care:
Fondul de Coeziune si Fondul European de Dezvoltare Regionala: 4.57 Miliarde EUR


Fisiere in arhiva (1):

 • Ministerul transporturilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!