Mijloace de Finantare Europeana

Cuprins referat Cum descarc?

1.Introducere:potentielul turistic al tarii pag.3
2. Masura 313 ,,Incurajarea activitatilor turistice" pag.3
2.1. Capitolul 1 - Prevederi Generale pag.3
2.2. Capitolul 2 - Prezentarea Masurii pag.4
3. Tipuri de investitii si cheltuieli eligibile pag.4
3.1. Investitii in infrastructura de primire turistica pag.4
3.2. Investitii in activitati recreationale pag.5
3.3. Investitii in infrastructura la scara mica precum centrele de informare, amenajarea de marcaje turistice pag.5
3.4. Dezvoltarea si/sau marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural pag.6
4. Zonele cu potential turistic vor avea prioritate la obtinerea de fonduri pag.7
5. Fonduri europene pensiuni - finantari europene pensiuni - fonduri nerambursabile pensiuni pag.7
5.1. Care este suprafata minima de teren?
5.2. Unde pot sa construiesc?
5.3. Care este finantarea nerambursabila de care pot beneficia? pag.7
5.4. Eu am o gospodarie agrara. Pot beneficia de o finantare mai mare? pag.8
5.5. Alte conditii? pag.8
5.6. Trebuie sa detin o firma? pag.8
Concluzii pag.8
Bibliografie pag.9


Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Potentialul turistic al tarii noastre
Tara noastra are un potential turistic urias, insuficient exploatat. Din punct de vedere turistic, Romania a ramas insa in urma statelor invecinate, precum Ungaria sau Bulgaria. Totusi, perspectivele sunt imbucuratoare, turismul romanesc avand mari sanse sa devina competitiv. Potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor, din punct de vedere al perspectivelor de crestere a industriei turismului si calatoriilor, Romania ocupa locul sapte din cele 176 de tari analizate.
Fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea turismului, pana in anul 2007, au fost cele de pre-aderare, prin intermediul diferitelor programe. 
Programul SAPARD a sprijinit dezvoltarea turismului in mediul rural si in zonele periurbane. Programul PHARE a sustinut dezvoltarea durabila a turismului sau a zonelor turistice. 
Ca si programe de post-aderare, Romania paote accesa axe precum: ,,Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe". Se regaseste in: Programul Operational Regional , Axa5, domeniul major de interventie 5.1. Proiectele eligibile vizeaza: restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural, national sau international. 
"Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii turistice pentru valorificarea sustenabila a resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor". Se regaseste in: Programul Operational Regional - Axa 5, domeniul de interventie: 5.2 Finanteaza: dezvoltarea turismului bazata pe resursele naturale (turism montan, turism de tip spa, litoral, eco-turism etc.), reabilitarea/modernizarea/extinderea structurilor de cazare plus anexe. precum si a infrastructurii turistice. 
,,Promovarea potentialului turistic si infiintarea infrastructurii necesare in vederea cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica". Se regaseste in: Programul Operational Regional, Axa 5, domeniul de interventie 5.3
Pentru mediul rural, exista Masura 313 "Incurajarea activitatilor turistice", din Programul National pentru Dezvoltare Rurala.
Masura 313 ,,Incurajarea activitatilor turistice" 
Capitolul 1 - PREVEDERI GENERALE 
Masura 313 ,,Incurajarea activitatilor turistice" se incadreaza in Axa III -,,Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale" si are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale care sa contribuie la cresterea numarului de locuri de munca si a veniturilor alternative, precum si la cresterea atractivitatii spatiului rural. 
Obiectivele specifice se refera la: 
- Crearea si mentinerea locurilor de munca prin activitati de turism, in special pentru tineri si femei;
- Cresterea valorii adaugate in activitati de turism;
- Crearea, imbunatatirea si diversificarea infrastructurii si serviciilor turistice;
- Cresterea numarului de turisti si a duratei vizitelor.
Obiectivele operationale se refera la: 
- Cresterea si imbunatatirea structurilor de primire turistice la scara mica;
- Dezvoltarea sistemelor de informare si promovare turistica;
- Crearea facilitatilor recreationale in vederea asigurarii accesului la zonele naturale de interes turistic.
Capitolul 2 - PREZENTAREA MASURII
Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile?
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 sunt: 
- Micro-intreprinderile
- Persoane fizice (neinregistrate ca agenti economici) - care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprindere, iar in situatia in care, in urma autorizarii, se modifica reprezentantul legal al proiectului, se vor depune toate documentele ce demonstreaza transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridica, aceasta modificare neafectand respectarea criteriilor de eligibilitate si selectie ale cererii de finantare
- Comunele prin reprezentantii lor legali conform legislatiei nationale in vigoare, precum si asociatiile de dezvoltare intercomunitara realizate doar intre comune si infiintate conform legislatiei nationale in vigoare;
- ONG-uri, definite conform legislatiei nationale in vigoare;
Tipuri de investitii si cheltuieli eligibile: 
a) Investitii in infrastructura de primire turistica 
- Constructia, modernizarea, extinderea si dotarea structurilor de primire turistice (structuri agroturistice si alte tipuri de structuri de primire turistice realizate de o microintreprindere) avand pana la 15 camere;
- Pentru investitii in structuri de primire turistice altele decat cele de agroturism, nivelul de confort si calitatea serviciilor propuse prin proiect, trebuie sa atinga standardul de calitate de minimum 3 flori / stele;
- Pentru investitiile in agroturism structura de primire turistica, nivelul de confort si calitate a serviciilor propuse prin proiect, trebuie sa atinga standardul de calitate de minimum o floare. 
Atentie!
Agroturismul este o imbinare a activitatilor agricole cu serviciile turistice in interiorul unei gospodarii agricole sau ferme, ce constituie o solutie complementara de suplimentare a veniturilor din agricultura, cu efecte pozitive atat de natura economica cat si sociala, ce presupune contactul turistului cu activitatile gospodaresti, si asigurarea partiala a hranei din produse locale. 
In cadrul pensiunilor agroturistice trebuie sa se desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea a diferite tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi, etc. La fundamentarea investitiei in studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ trebuie precizat specificul activitatii beneficiarului, ex. culturi vegetale, legumicultura, pomicultura, ferme zootehnice, etc. 
In cazul zonelor deja dezvoltate din punct de vedere turistic, este permisa doar modernizarea si extinderea structurilor de primire turistice. 
De asemenea, vor fi sustinute investitiile de racordare la utilitatile publice, achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decat bio-combustibii, ca parte componenta a proiectelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace de Finantare Europeana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!