Metode alternative de finanțare a investițiilor

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .3
Capitolul I . Metode moderne de finantare a investitiilor 4
1.1 Conceptul de investitii . Principalele surse si metode de finantare a investitiilor 4
1.2 Leasingul -  metoda moderna de finantare a investitiilor. ...11
Concluzii 19
Bibliografie .. ..21


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei cercetarii : Investitiile reprezinta factorul primordial in strategia dezvoltarii economiei nationale, a tuturor ramurilor si domeniilor de activitate, a sporirii veniturilor, conditie a cresterii nivelului de trai. 
Investitia este o cheltuiala sau plasament de sume banesti la un moment initial, pentru a obtine efecte in viitor. In urma definitiei nominalizate,se afirma ca aceasta reprezinta o cheltuiala sau un plasament de sume banesti. In momentul luarii deciziei de investitii intreprinzatorul utilizeaza acumularile anterioare de capital, dar nu intotdeauna acestea sunt suficiente realizarii obiectivului propus. La originile oricarei investitii se afla intotdeauna acumulari anterioare ale investitorului direct sau ale altor investitori dispusi sa-si angajeze economiile, in diferite forme, in realizarea proiectului in cauza.
Astfel cunoasterea si deliminarea specificului fiecarei metode si intelegerea efectelor acestora va constituie un fundament informationala si practic la adoptarea si implimentarea deciziilor investitionale.
Obiectul analizei: metode moderne de finantare a investitiilor .
Scopul analizei: Definirea conceptului de investitii , precum si evidentierea principalelor metode de finantare a acestora. Delimitarea metodelor moderne de finantare a investitiilor , accentuarea punctelor forte si punctelor slabe , precum si stabilirea celor mai avantajoase. 
Obiectivele investigatiei: 
- Definirea conceptului de investitii.
- Definirea notiunii, structurii , componentelor principalelor metode de finantare a investitiilor. 
- Formularea concluziilor.
Termeni-cheie: intreprindere , resurse financiare, gestiune financiara, investitii , surse de finantae , metode de finantare , autofinantare , risc , oprim , leasing.
CAPITOLUL I. METODE MODERNE DE FINANTARE A INVESTITIILOR.
1.1 Conceptul de investitii . Principalele surse si metode de finantare a investitiilor.
Notiunea de investitie reprezinta o categorie financiara de o deosebita complexitate, fiind perceputa cu semnificatii si sensuri diferite. Investiitiile sunt consecinta principalei decizii financiare a intreprinderii, care presupune crearea de capacitati de productie si de comercializare. In definirea investitiilor se are in vedere reflectarea anumitor caracteristici generale si omogene ale acestora in raport cu modul de formare sau cu destinatia pe care fondurile respective o primesc. 
La prima vedere investitia apare ca o operatiune de modificare si de crestere a patrimoniului initial: constructii industriale si civile; achizitia, montajul si instalarea unor echipamente industriale; cumpararea unor masini, utilaje etc. La o analiza mai profunda, investitia este alocarea capitalurilor economisite in activitati lucrative si profitabile care sa majoreze valoarea capitalurilor investite. 
Conceptul de investitie pote fi definit din puncte de vedere diferite , astfel cea mai acceptabila este abordarea economica ,care considera investitiile ca fiind toate sacrificiile facute azi in speranta obtinerii in viitor a unor rezultate, al caror nivel total va fi superior cheltuielilor initiale. Deci, spre deosebire de simpla inregistrare contabila, definirea economica tine seama de o serie de aspecte importante, precum: 
-  influenta factorului timp;
-  notiunile de randament si eficienta a operatiilor economice; 
-  riscuri legate de viitor. 
Indiferent de punctele de vedere conform carora se definesc investitiile, se pot observa cateva trasaturi caracteristice : 
- cu ocazia desfasurarii investitiei se produce o transformare a valorii din forma baneasca in forme materiale diverse ( echipamente materiale, bunuri financiare, informatii etc.) care au durate de viata economica indelungate;
- prin procesele de valorificare care urmeaza , se spera obtinerea unei valori suplimentare concretizata intr-un surplus monetar;
- operatiunile de constituire a activelor imobilizate, dar mai ales cele de valorificare suporta numeroase riscuri care dau caracter aleatoriu rezultatelor;
Investitiile reprezinta suportul material al dezvoltarii economico-sociale a tarii. Prin ele se asigura sporirea capitalului fix, cresterea randamentului tehnic si economic al celui existent, dar si crearea de noi locuri de munca. In acest context, investitiile reprezinta elementul decisiv al cresterii economice, al promovarii factorilor intensivi, calitativi si de eficienta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode alternative de finantare a investitiilor.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Vadim Dumitrascu, - Managementul investitiilor , Editura Universitara , Bucuresti , 2014
2. Achim M. Leasing -  o afacere de succes, Bucuresti: Editura Economica, 2005.
3. Andreica, M. -  Leasing, cale de finantare a investitiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii, Editura CRIMM, Bucuresti, 1997.
4. Leasingul devine tot mai accesibil / Capital Market, nr.29, 2008.
5. www.statistica.md


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!