J. P. Morgan Chase

Extras din referat Cum descarc?

JPMorgan este una dintre cele mai mari si mai vechi unitati bancare din lume, beneficiind de o experienta de peste 200 de ani incepand cu anul 1799 cand a fost infiintata The Bank of Manhattan, a doua banca din Statele Unite ale Americii. 
Aceasta este recunoscuta ca fiind banca care a contribuit la dezvoltarea infrastructurii in perioada imediat urmatoare infiintarii. Inca de la infiintare reuseste sa obtina o crestere a numarului de clienti prin intermediul indeplinirii cerintelor care vin din partea acestora si prin intermediul unei game variate de produse oferite in conformitate cu cerintele pietei. Astfel reuseste sa se extinda, avand filiale in peste 50 de tari. 
JPMorgan Chase reprezinta una dintre cele mai mari banci din Statele Unite ale Americii, aceasta avand sediul principal in New York City , iar pentru operatiile financiare si pentru serviciilor bancare, sediul este situat in Chicago. 
Din punct de vedere istoric, aceasta a reusit sa se dezvolte intr-o perioada relativ scurta de timp, printr-o strategie care se bazeaza pe integrarea si asimilarea unor firme concurente ajungand unul dintre cei mai importanti jucatori din sistemul bancar american, preluand de la bancile asimilate o serie intreaga de avantaje: infrastructura, personal si clienti. Deciziile pentru realizarea acestor fuziuni au fost dictate de dorinta actionariatului de a dobandi venituri mai mari si de a ocupa o pozitie mai mare pe piata, care sa ofere o stabilitate atat de necesara in cadrul atragerii de capital si dobandirii increderii populatiei.
Principalele fuziuni au fost:
-in anul 1991 Chemical Banking fuzioneaza cu Manufactures Hanover pastrand numele Chemical Banking, fiind in acel moment a doua banca ca marime din Statele Unite ale Americii.
-in 1995 First Chicago fuzioneaza cu National Bank of Detroit fondatorul NBD, formand cea mai mare firma cu sediul din partea de vest.
-in 1996 Chase Manhattan fuzioneaza cu Chemical Banking rezultand la vremea aceea ce mai mare institutie de acest gen din Statele Unite ale Americii.
-in 1998 Bank One fuzioneaza cu First Chicago NBD preluand numele de Bank One, care la randul ei fuzioneaza cu Louisiana's First Commerce. Bank One devine cea mai mare firma de servicii financiare din partea de vest a SUA si a patra la nivelul intregii tari.
-in 2000 JPMorgan & Co fuzioneaza cu Chase Manhattan aliindu-se patru dintre cele mai dezvoltate banci din New York City intr-o firma numita J.P.Morgan Chase.
In anul 2004, o importanta deosebita a avut-o fuziunea dintre J.P.Morgan Chase si Bank One pentru a forma firma de astazi si anume JP Morgan Chase. Se considera ca aceasta fuziune va duce la aparitia uneia dintre cele mai puternice institutii bancare. Numeroase publicatii au sustinut importanta aparitiei unei asemenea firme, atat pe plan intern cat si extern, datorita fuziunii unei institutii care beneficiaza de un capital si experienta in domeniu cu banca care a reusit sa dobandeasca increderea clientilor, J.P.Morgan si Bank One.
Toate acestea au dus la aparitia unui concern capabil sa influenteze in mod direct piata, beneficiind de o experienta indelungata in domeniul bancar.


Fisiere in arhiva (1):

  • J. P. Morgan Chase.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!