Instrumente Moderne de Plată BRD

Extras din referat Cum descarc?

Instrumentele de plata moderne din cadrul BRD - GSG sunt cardurile si produsele atasate acestora.
In domeniul cardurilor BRD - GSG a implementat tehnologia CIP. Cardurile cu CIP, denumite si carduri inteligente sunt carduri bancare ce incorporeaza un microprocesor (cip) care stocheaza si prelucreaza mai multe informatii referitoare la posesorul cardului, contul acestuia si banca emitenta.
Noua tehnologie adauga la functionalitatile standard ale cardurilor BRD cel mai inalt grad de securitate recunoscut la nivel international.
Cardurile BRD devin astfel carduri duale, fiind prevazute nu numai cu banda magnetica, dar si cu cip.
Avantajele cardurilor cu cip sunt:
- Cresterea nivelului de securitate a tranzactiilor;
- Eliminarea riscului de copiere sa contrafacere a cardului;
- Reducerea considerabila a fraudelor;
- Tranzactii mult mai rapide la comercianti;
- Cardurile pot functiona independent de sistemele informatice si de comunicatii ( off line ) in conditii de maxima securitate. 
Principalele carduri oferite de BRD - GSG sunt: Visa Electron, Maestro, Visa Clasic in Lei si USD, MasterCard Standard in Lei si EURO, Visa Gold Lei si USD, MasterCard Gold Lei si Euro,MasterCard BRD Epayment, Sprint, BRD ISIC si 10.
Avantajele cardurilor Visa Electron si Maestro:
a) Independenta si libertate de miscare
- Plati in magazinele clasice si virtuale ( pe Internet ) din Romania si strainatate;
- Plata de servicii si utilitati catre un numar important de furnizori la orice bancomat/ROBO BRD sau in magazinele partenere care afiseaza sigla corespunzatoare;
- Acces la disponibilul din cont prin retrageri de numerar, 24h/24h de la orice bancomat BRD sau al oricarei alte banci comerciale care afiseaza sigla Visa Electron si Visa;
- Interogarea soldului, schimbarea codului PIN sau obtinerea listei ultimelor 10 operatiuni efectuate la oricare din bancomatele BRD;
- Inrolarea gratuita in 3-D Secure, cel mai inalt standard de securitate a platilor pe Internet, prin serviciul E- Commerce BRD.
- Comisionul pentru cumparaturile efectuate cu cardul este 0!.
b) O gama larga de sevicii optionale atasate:
- Acces permanent la conturile deschise BRD, efectuarea de viramente intre conturi sau plati facturi : Mobilis, BRD - NET si direct prin telefon apeland Vocalis;
- Acces la un Descoperit Autorizat de CONT (DAC), determinat in functie de venituri;
- Serviciul Simplis Debit;
- Incasarea prin card, la cerere, a dobanzilor pentru depozitele BRD in lei cu plata lunara a dobanzii;
- Rambursarea automata a creditului de la BRD, optand pentru prelevarea automata a ratelor din cont. 
Avantajele cardurilor Visa Classic Lei, Visa Classic USD, MasterCard Standard Lei si MasterCard Standard EUR:
Din punctul de vedere al independentei si al serviciilor optionale atasate acestea nu se deosebesc de Visa Electron si Maestro . Includ insa un intreg pachet de servicii gratuite :
- asigurare medicala pentru calatorii in strainatate, care acopera cheltuielile medicale de urgenta (tratament, spitalizare, medicamente)
- asigurare in caz de accident pe parcursul deplasarilor in Romania sau in strainatate, cu mijloace de transport (avion, tren)
- asistenta voiaj: asistenta medicala, transport medical de urgenta, repatriere medicala dupa spitalizare sau tratament
Accesul la aceste servicii este posibil prin simpla utilizare a cardului pentru achitarea contravalorii cheltuielilor de calatorie. La aceste servicii ai acces 24h/24, apeland numarul de telefon specificat pe voucher-ul de asigurare pe care il primesti odata cu cardul. Voucher-ul va atesta detinerea respectivelor asigurari de catre posesorul cardului.
Avantajele cardurilor Visa Gold Lei/USD si MasterCard Gold Lei/EUR:
- Un pachet extins de servicii de asistenta gratuite: asistenta de voiaj, asistenta medicala, asistenta legala si asistenta personal.
- O gama larga de servicii de asigurare gratuite: in cazul pierderii sau intarzierii bagajelor inregistrate sau a cursei aeriene,in cazul anularii calatoriei, cheltuielilor medicale si de spitalizare, in cazul unui accident petrecut pe parcursul deplasarilor in strainatate, de raspundere civila.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instrumente Moderne de Plata BRD.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!