Impozitul pe Venitul din Premii și Jocuri de Noroc

Extras din referat Cum descarc?

Impozitul pe venitul din premii si din jocuri de noroc
Conform ART. 75 din Codul Fiscal, Veniturile din premii si din jocuri de noroc sunt: 
(1) Veniturile din premii cuprind veniturile din concursuri, altele decat cele prevazute la art. 42, 
- premiile obtinute de sportivii medaliati la campionatele mondiale, europene si la jocurile olimpice, 
- premiile si alte drepturi sub forma de cazare, masa, transport si altele asemenea, obtinute de elevi si studenti in cadrul competitiilor interne si internationale, inclusiv elevi si studenti nerezidenti in cadrul competitiilor desfasurate in Romania,
precum si cele din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale, potrivit legii.
(2) Veniturile din jocuri de noroc cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice. 
- Prin castiguri de tip jack-pot se intelege castigurile acordate aleatoriu, prin intermediul masinilor mecanice sau electronice cu castiguri, din sumele rezultate ca urmare a aditionarii separate a unui anumit procent din sumele derulate ca urmare a exploatarii acestor mijloace de joc, in scopul acordarii unor castiguri suplimentare persoanelor participante la joc in momentul respectiv.
- Aditionarea sumelor din care se acorda castigurile de tip jack-pot se realizeaza in cadrul unui sistem electronic prin care sunt interconectate cel putin doua masini mecanice sau electronice cu castiguri, evidentierea acumularii putand fi realizata prin dispozitive auxiliare sau in cadrul sistemului uneia sau mai multor mijloace de joc interconectate in sistem.
- Organizatorii activitatii de exploatare a masinilor mecanice sau electronice cu castiguri au obligatia de a evidentia distinct castigurile de tip jack-pot acordate.
- In scopul delimitarii veniturilor din premii de veniturile din jocuri de noroc, sunt considerate castiguri de natura jocurilor de noroc cele acordate participantilor la joc de catre orice persoana juridica autorizata sa exploateze astfel de jocuri de noroc, conform legislatiei in materie.
ART. 76 Stabilirea venitului net din premii si din jocuri de noroc
- Venitul net este diferenta dintre venitul din premii sau din jocuri de noroc si suma reprezentand venit neimpozabil.
ART. 77 Retinerea impozitului aferent veniturilor din premii si din jocuri de noroc
- Veniturile sub forma de premii se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu.
- Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.
- Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri.
- Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil:
a. pentru fiecare premiu;
b. pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.
- Impozitul calculat si retinut in momentul platii este impozit final.
- Impozitul pe venit astfel calculat si retinut se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut.
Norme metodologice
- Platitorii de venituri din jocuri de noroc sunt obligati sa organizeze evidenta astfel incat sa poata determina castigul realizat de fiecare persoana fizica si sa retina impozitul datorat aferent acestuia.
- In situatia in care in cursul aceleiasi zile aceeasi persoana fizica efectueaza mai multe operatiuni care genereaza castiguri la jocuri de tip cazino, de la acelasi organizator, atunci organizatorul are obligatia sa recalculeze impozitul stabilit anterior astfel:
- se insumeaza castigurile realizate;


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozitul pe Venitul din Premii si Jocuri de Noroc.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013
www.mediafax.ro
www.static.anaf.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!