Impozitul pe Profit in Singapore

Extras din referat Cum descarc?

Singapore este un important centru financiar international care ofera un mediu economic si fiscal atragator. Sistemul de impozitare singaporean este unul teritorial. Impozitul pe venit se percepe pe profitul net al companiilor provenit din interiorul tarii si pe profitul obtinut din surse externe daca este remis in Singapore. Companiile si afacerile non-rezidente sunt impozitate pe acceasi baza.
Singapore are implementat un sistem monist de impozit pe profit. In cadrul acestui sistem, impozitul pe venit datorat pe venitul normal exigibil al unei societati este un impozit final si actionarii nu vor mai fi impozitati pe venitul obtinut din dividende.
Nu exista nici un impozit perceput pe castigurile de capital.
In Singapore, autoritatea responsabila pentru stabilirea cuantumului, colectarea si impunerea incasarii tuturor taxelor aplicabile in aceasta tara, conform legilor in vigoare,este reprezentata de Inland Revenue Authority of Singapore (IRAS).
1.SUBIECTUL SI SUPORTATORUL IMPOZITULUI
Potrivit legislatiei fiscale din Singapore, o ,,companie " semnifica orice societate constituita sau inregistrata in temeiul unei legi in vigoare, in interiorul sau in afara tarii.
O companie va fi taxata pentru orice profit obtinut sau primit in Singapore din exteriorul tarii, indiferent de statutul de rezidenta fiscala.
Statutul fiscal al unei companii din Singapore depinde de locul de unde este exercitat controlul de gestionare al activitatii sale:o companie este considerata rezidenta in Singapore in cazul in care constrolul si administrarea societatii este realizata in aceasta tara. O societate rezidenta are dreptul la beneficiile oferite de Acordul privind evitarea dublei impuneri (DTA).
Desi termenul ,,control si management" nu este definit in mod explicit de catre autoritati, un consens general acceptat este acela ca se refera la nivelul politicii de decizie, la nivelul Consiliului de Conducere si nu la nivelul deciziilor si operatiilor zilnice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozitul pe Profit in Singapore.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!