Impozitul pe Profit

Extras din referat Cum descarc?

Impozitul pe profit este un impozit personal iar in cadrul reformei fiscale din Romania , impozitul pe profit ocupa un rol imortant atat in prisma contributiei sale la formarea veniturilor bugetare cat si prin influentarea activitatilor generatoare de profit.
Platitorii impozitului pe profit impozabil sunt incluse urmatoarele categorii:
-persoane juridice romane pentru profitul impozabil obtinut atat in Romania cat si in strainatate.
-Persoane juridice straine ce-si desfasoara activitatea intr-un sediu permanent in Romania.
Profitul impozabil reprezinta diferenta intre veniturile obtinute si cheltuielile aferente acstor venituri cu exceptia cheltuielilor nedeductibile. De asemenea reprezinta baza pentru calcularea , recalcularea si regularizarea impozitului pe profit cu bugetul statului.
Impozitul pe profit se calculeaza de catre contribuabil prin aplicarea cotelor de impozit stabilite legal , asupra profitului impozabil determinat pe baza cotelor inscrise lunar in contabilitate.
Calculul se face lunar , cumulat de la inceputul anului calendaristic.
Cota de impunere este o cota procentuala proportionala de 25 % din profit.
Exemple:
Daca un agent economic a reasizat la 30 iulie , cumulat de la inceputul anului un profit impzabil de 140.000.000 lei , impozitul pe profit aferent va fi de 35.000.000 lei (140.000.000 x 25%).
Deoarece , impozitul pe profit datorat la 31 mai a fost in suma de 20.000.000 lei , impozitul pe profit datorat la 30 iulie este de 15.000.000 lei (35.000.000 - 20.000.000).


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozitul pe Profit.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!