Impozitul Forfetar Reprezinta un Venit Sigur la Bugetul Statului

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1. 1. Impozitarea profitului .pag. 2
1.1. Notiuni generale.pag. 2
1.2. Calculul impozitului pe profit.pag. 3
CAPITOLUL 1l. 2. OUG nr. 34/2009 cu privire la impozitul forfetar .pag. 10
2.1. Impozitul pe profit.pag. 11
2.1. Impozitul pe venit. pag. 21
Concluzii.pag. 26
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1.
1. Impozitarea profitului
1.1. Notiuni generale 
" Pentru impozitarea profitului,trebuie pornit de la realitatea ca nu in toate cazurile principiile contabile subordonate imaginii fidele sunt convergente in totalitate cu principiile impunerii fiscale. De aceea trebuie facut distinctie intre rezultatul contabil si rezultatul fiscal.
Rezultatul contabil - reprezinta suma globala a profitului sau pierderii exercitiului financiar ce figureaza in contul 121" Profit si pierdere" inainte de impzitare.
Rezultatul contabil = (venituri realizate - cheltuieli corespondente ) 
inainte de impozitare veniturilor realizate 
+
cheltuieli cu impozitul pe profit calculat si
evidentiat in cursul exercitiului financiar
Rezultatul fiscal reprezinta profitul impozabil sau pierderea fiscala a exercitiului, stabilit potrivit regulilor fiscale si in functie de care se calculeaza volumul impozitelor exigibile
( sau rambursabile ).
Din punct de vedere contabil pentru a stabili rezultatul exercitiului se procedeaza la inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli, astfel:
-inchiderea conturilor de cheltuieli pentru soldurile debitoare :
121 = clasa 6
"Profit si pierdere " " Conturi de cheltuieli "
-inchiderea conturilor de venituri, pentru soldurile creditoare :
clasa 7 = 121
"Conturi de venituri " "Profit si pierdere "
In urma acestei operatiuni profitul va fi reflectat prin soldul final creditor al contului 121 "Prodit si pierdere " si se supune impozitarii, iar pierderea se reflecta prin soldul final debitor al aceluiaai cont.
Profitul contabil brut determinat astfel, exprima acel profit care nu a fost influentat de veniturile neimpozabile, cheltuielile nedeductibile, alte sume nedeductibile prevazute prin lege, in vederea determinarii profitului fiscal impozabil si a impozitului pe profit ". 
1.2. Calculul impozitului pe profit
Impozitul pe profit este unul dintre cele mai importante impozite directe."Impozitele directe constituie forma cea mai veche si mai simpla de impunere Ea a corespuns in special stadiului premonopolist de dezvoltare a capitalismului. Odata cu trecerea la economia de piata moderna , pe masura sporirii nevoilor de fonduri banesti ale statului , conjugata cu dorinta patronilor de a realiza profituri cat mai mari si cu accentuarea luptei de revendicare a sindicatelor, trecerea sarcinii fiscale asupra contribuabililor de rand nu s-a mai putut face prin cresterea impozitelor directe ci pe de o parte , pe calea repercursiunii impozitelor directe , iar pe de alta parte , prin extinderea impozitelor indirecte". 
"Obiectul acestui impozit , il constituie profitul , care generic vorbind este beneficiul obtinut ca rezultat al investirii de capital. In sensul larg , profitul este soldul sau diferenta ramasa dupa deducerea cheltuielilor efectuate de catre un agent economic din veniturile obtinute. Astfel avand natura de venit profitul trebuie supus impozitarii". 
Impozitul pe profit are ca baza de calcul rezultatul impozabil (fiscal), care se obtine prin corectarea rezultatului contabil brut cu cheltuielile nedeductibile din punct de vedere fiscal si cu deducerile fiscale, conform relatiei urmatoare:
Rezultatul impozabil = rezultat contabil + cheltuieli nedeductibile - deduceri fiscale
Pentru determinarea profitului impozabil, sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
a) Cheltuielile nedeductibile sunt acele cheltuieli care nu se iau in considerare atunci cand se calculeaza impoziul pe profit. Principalele cheltuieli nedeductibile sunt:


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozitul Forfetar Reprezinta un Venit Sigur la Bugetul Statului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!