Impozitele în Europa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Atragerea unor noi investitii este scopul oricarui stat in vederea obtinerii unei economi prospere. Taxele impuse pe afacere joaca un rol important in atragerea investitorilor. Astfel, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, in unele state membre ale Uniunii Europene (UE), impozitul pe profit este inexistent, iar taxa pe valoarea adaugata (TVA ) oscileaza intre 15 si 25%. Cea mai mare TVA se inregistreaza in Danemarca, Suedia si Ungaria.

Exista state in lume care nu percep afaceristilor impozit pe profitul comercial. in Uniunea Europeana avem patru astfel de exemple: Cipru, Luxemburg, Malta si Republica Ceha. Statele UE cu un impozit pe profit mic sunt: Irlanda cu 12,5%, Lituania, Bulgaria si Letonia cu 15%. Trei state ale Uniunii Europene, Romania, Estonia si Bulgaria, practica un impozit pe profit de 16%. Urmatoarele sunt Slovacia si Polonia care percep 19%, conform unui studiu al Bancii Mondiale.

Un impozit pe profit de 25% este practicat de: Germania, Austria si Slovenia. Urmeaza Finlanda cu 26%, Portugalia cu 27,5%, iar Suedia si Danemarca practica un impozit pe profit de 28%. Aceeasi taxa este in Regatul Unit de 30%.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impozitele in Europa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
933 cuvinte
Nr caractere:
5 270 caractere
Marime:
14.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
impozit, europa
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!