Impactul TVA Asupra Activitatii Economice

Cuprins referat Cum descarc?

1. Taxa pe valoarea adaugata - 3 -
2. TVA - obiectul fraudei si evaziunii fiscale - 18 -
3. Impactul TVA asupra trezoreriei - 22 -
BIBLIOGRAFIE - 24 -


Extras din referat Cum descarc?

1.Taxa pe valoarea adaugata
Taxa pe valoarea adaugata este un impozit indirect care se datoreaza bugetului de stat. 
TVA are un caracter universal, fiind aplicata supra tuturor bunurilor si serviciilor economice, rezultate atat din activitatea curenta de exploatare, cat si din activitatea de frucitificare a capitalurilor disponibile
TVA este un impozit general pe consum, care se stabileste asupra operatiunilor care privesc livrarile de bunuri mobile, transferul bunurilor imobile, importul de bunuri, prestarile de servicii si operatiunile asimilate.
Sfera de aplicare:
In sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata se cuprind operatiunile care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) constituie o livrare de bunuri sau o prestare de servicii efectuate cu plata;
b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi in Romania;
c) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizata de o persoana impozabila;
d) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor sa rezulte din una dintre activitatile economice care cuprind activitatile producatorilor, comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora.
In sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata se cuprinde si importul de bunuri.
Subiectul: 
Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.
Activitatile economice mentionate cuprind: activitatile producatorilor, comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale, in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate.
Platitorii: taxei pe valoarea adaugata sunt:
a) persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, pentru operatiunile taxabile realizate;
b) beneficiarii prestarilor de servicii taxabile, efectuate de persoane impozabile stabilite in strainatate, indiferent daca beneficiarii sunt sau nu inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.
La importul de bunuri, platitorii taxei pe valoarea adaugata sunt persoanele care importa bunuri in Romania. Persoanele fizice datoreaza taxa pe valoarea adaugata pentru bunurile introduse in tara, potrivit regulamentului vamal aplicabil acestora.
OBIECTUL: Operatiuni impozabile sunt:
1. Livrarea de bunuri : orice transfer al dreptului de proprietate asupra bunurilor de la proprietar catre o alta persoana, direct sau prin persoane care actioneaza in numele acestuia. Prin bunuri se intelege bunurile corporale mobile si imobile, prin natura lor sau prin destinatie. Energia electrica, energia termica, gazele naturale, agentul frigorific si altele de aceeasi natura sunt considerate bunuri mobile corporale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul TVA Asupra Activitatii Economice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!