Impactul crizei financiare internaționale asupra mărimii, structurii, evoluției masei monetare din zona Euro

Extras din referat Cum descarc?

Introducere.
Criza financiara este o forma de manifestare a crizei economice care determina o neincredere in sistemul financiar, o scadere semnificativa a volumului tranzactiilor la bursa, o tulburare a mecanismelor pe piata.
Criza financiara declansata in Statele Unite ale Amercii, va avea efecte durabile in Europa, unde nicio mare economie cu exceptia Germaniei nu a reusit sa revina la nivelul productiei din anul 2007.
Criza financiara are implicatii majore asupra Europei, unele nefiind observate pana in prezent. Asupra Europei planeaza riscul unui deceniu pierdut, cu efecte pe termen lung asupra populatiei (" are loc un declin urias al capitalului uman").
Dereglarile de pe pietele financiare din zona euro provoaca cea mai grava criza de pana acum.
Criza financiara a micsorat atat veniturile cat si numarul investitiilor de capital dezvoltate, iar sistemele alternative de tranzactionare au tot mai mult teren din cotele de piata a marilor burse.
O mare scadere a increderii atat la nivelul consumatorilor cat si la nivelului sectorului de afaceri este in plin proces.
Guvernele din Europa au incercat sa refaca stabilitatea, au nationalizat parti ale sectoarelor financiare intr-o masura care contrazice bazele capitalismului modern.
Impactul global al crizei financiare asupra economiei reale se resimte puternic, iar economia in ansamblul sau este afectata de o incetinire a dezoltarii in ceea ce privesc intreprinderile si locurile de munca.
Criza financiara are o influienta destul de puternica asupra marimii, structurii si evolutiei masei monetare din zona Euro ( statele care au adoptat moneda euro sunt Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Monaco, San Marino, Vatican, Andorra) , dar si pentru statele din UE care nu se afla in zona Euro (Danemarca, Regatul Unit, Suedia, etc.).
Rata anuala de crestere a masei monetare in zona euro din 2005 si pana astazi
Concret, datele oficiale arata ca nivelul maxim de crestere a masei monetare din 2005 si pana in prezent in zona euro a fost in anul 2007, fiind reprezentat de rata anuala de crestere de 11.22%.
Datorita crizei financiare izbucnite in 2007, procentajul ratei anuale de crestere a masei monetare a inceput sa scada drastic inca din anul 2008, cea mai mare depreciere din aceasta perioada avand loc in luna aprilie a anului 2010. In acest an rata anuala de crestere a ajuns la 0.38% anual, fiind cel mai scazut procentaj din ultimii ani.
Fondul Monetar International a redus estimarea de crestere a economiei globale cu 0.2 puncte procentuale, la 3.3%, si cere Europei o politica agresiva in conditiile in care redresarea zonei Euro este in urma restului lumii, potrivit noului raport economic global
Economia europeana a avut cea mai proasta evolutie din ultimii 4 ani. Produsul Intern Brut a scazut cu 0.5% in zona euro si cu 0.3% in UE, potrivit datelor Eurostat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Crizei Financiare Internationale asupra Marimii, Structurii, Evolutiei Masei Monetare din Zona Euro.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!