Imigrația

Extras din referat Cum descarc?

O perspectiva complementara de abordare a fenomenului migrationist, in care aspectele privind mecanismele, legislatia, institutiile, conceptiile populatiei sa se imbine in mod coerent cu estimarile de ordin cantitativ si calitativ ale efectelor migratiei. 
administratia de stat, organizatiile non-guvernamentale, mass-media, comunitatile, indivizii - raspund asa numitelor "provocari comportamentale", legate de participare, comunicare, mentalitati, atitudini.
Opinia publica romaneasca percepe fenomenul migrationist in primul rand ca o migratie pentru munca Dupa ce in ultimii ani romanii plecati peste hotare, la munca, au protestat fata de conditiile de "sclavie" in care au lucrat, parte si din cauza statutului de "imigrant ilegal", a venit randul Romaniei sa trezeasca aceleasi sentimente fata de conditiile de munca pentru strainii care vin nu pentru un scaun directorial intr-o multinationala si o vila cu vedere la lac, ci in constructii sau textile, fugind de saracia din tarile de origine.
spre deosebire de cazul emigratiei, unde pierderile/castigurile se masoara in termeni de costuri comparative (care ar fi castigul/pierderea tarii in urma plecarii definitive/temporare, cat pierde statul ca investitie nerecuperata in capital uman etc.), imigratia presupune inclusiv costuri financiare imediate, concrete, care nu suporta amanare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Imigratia.doc
  • Imigratia.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!