Formarea si Perfectionarea Profesionala si a Personalului Angajat

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat: 
Stabilirea, pe baza unui temei legal, a regimului fiscal a, cheltuielilor pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului", in sensul care sunt si care nu sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri" si pe cale de consecinta, care sunt si care nu sunt admise de Codul Fiscal ca si, cheltuieli deductibile pentru determinarea profitului impozabil" este o problema deosebit de importanta pentru un numar mare de contribuabili de organe fiscale si pentru bugetul de stat. Efectiv in activitatea practica se constat ca un numar tot mai mare de societati comerciale efectueaza inseminate, cheltuieli pentru formarea si perfectionarea profesionala" a unor persoane angajate, dar si a unora care nu au calitatea de angajat, prin trimiterea acestora sa urmeze diferite forme de pregatire in strainatate, precum facultatea, master, doctorat, specializari in domenii dintre cele mai variate si colorate, dintre care unele nu au nimic in comun nici cu pregatirea anterioara a cursantului respective si/sau nici cu profilul de activitate al unitatii care suporta cheltuielile respective. 
Introducere.
Pentru numeroase persoane (precum patronii unor societati comerciale, conducatorii unor unitati de stat), angajarea, scriptica" a unor persoane (membri de familie, rude afini, prestatoare de servicii) si trimiterea acestora sa urmeze diferite forme, recreative" de pregatire in strainatate a devenit una dintre afacerile cele mai rentabila, prin savarsirea unor fenomene de evaziune fiscala, legale". Prin materialul de fata se prezinta solutia legale in rezolvarea problemei in discutie.
Metodologia cercetarii
Metoda reprezinta in stiinta drumul sau calea pe care trebuie sa o urmeze gandirea in cercetarea realitatii, de la concret la abstract. Metodologia cercetarii stiintifice economice este o parte a stiintei economice. Ea poate fi definita ca un ansamblu de principii, de etape, de faze, tehnici si instrumente de investigare si cunoastere stiintifica a fenomenelor economice 
Metoda utilizata in acesta lucrare de cercetare este observatia stiintifica pe baza de inductie in vederea formularii ipotezelor si elaborarii unei solutii finale. 
Formularea problemei. 
Dintre numeroasele si foarte variatele cazuri, pe problema in discutie, intalnirea in activitatea organelor de control fiscal, in cele ce urmeaza se prezinta urmatorul cu titlu de exemplu: ,,Subscrisa, H" SRL cu sediul reprezentata legal prin administrator S.M prin prezenta solicitam un punct de vedre scris al organului fiscal privitor la modul de aplicare a prevederilor legii fiscale de catre societatea noastra in speta de mai jos. 
Concret, una dintre salariatele noastre, angajata in functia de consilier marketing, care are calitatea si de fiica a administratorului societatii, urmeaza in prezent cursurile de masterat in cadrul unei institutii de invatamant din Elvetia specializate pe obiectul principal de activitate al societatii, respective profil hotelier. Pentru aceasta, intre salariata si institutia de invatamant din Elvetia s-a incheiat un contract de scolarizare si formare profesionala, in pretul contractului fiind cuprinse taxa de scolarizare si cheltuielile de cazare si hrana. Dorim sa ne faceti cunoscuta pozitia institutiei dumneavoastra cu privire la posibilitatea suportarii de catre societate a cheltuielilor legate de acest contract, respective in ce forma aceste cheltuieli pot fi inregistrate in contabilitatea societatii si daca sunt deductibile."
Numeroase dintre cazurile intalnite in practica sunt cu adevarat "nemaiauzite", de neimaginat" care uimesc pur si simplu prin ingeniozitatea si prin coloritul lor, dezarmand pur si simplu inspectorii fiscali si punandu-I in situatii dintre cele mai dificile in stabilirea regimului fiscal al cheltuielilor pentru formarea si perfectionarea profesionala. Unele dintre, trimiterile de personal pentru formare si perfectionare in strainatate" savarsite bineinteles in scop personal si evazionist, surprind prin modul usuratic, superficial, neprofesional si prin lipsa fie si a unui minim de temei legal.
Altele sunt gandite si concepute cu multa stiinta si arta, in modul cel mai ingenios, impresionand atat prin profesionalismul cu care sunt facute (demonstrand o cunoasterea temeinica a prevederilor legale in materie), dar, in mod deosebit, prin valorificarea (in interes propriu) a neajunsurilor pe care acestea le contin. Dificultatea, atat pentru contribuabili, cat si pentru organele fiscale, in stabilirea, formelor de formare profesionala" prin trimiterea de personal (salariat sau nu) la diferite unitati de invatamant din strainatate pentru care cheltuielile sunt deductibile sau nu exista o reglementare unitara a acestei probleme. Stabilirea corecta a solutiei legale la problema in discutie se poate face numai (1) prin studierea atenta a prevederilor in materie din Legea nr. 571/2003 privind Codul Muncii, Ordonanta guvernului nr 129/2000 republicata, privind formarea profesionala a adultilor si (2) prin, asamblarea" acestora intr-un tot unitar. Data fiind complexitatea acestei probleme si numarul mare al contribuabililor si organelor fiscale interesate de stabilirea solutiei legale in rezolvarea acesteia, vom proceda la o prezentarea care sa asigure clarificarea sa pe deplin.


Fisiere in arhiva (1):

  • Formarea si Perfectionarea Profesionala si a Personalului Angajat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!