Fiscalitatea ca Instrument al Cresterii Calitatii Vietii

Extras din referat Cum descarc?

Fiscalitatea poate fi definita ca fiind un  instrument principal de management macroeconomic, politica fiscala presupune stabilirea nivelurilor de impozitare si cheltuieli, cu  scopul de a influenta performanta macroeconomica. 
Autoritatile guvernamentale promoveaza o politica fiscala, care este indreptata, catre  atingerea obiectivelor microeconomice si macroeconomice. fiscaliatea.  Multi inteleg prin "cresterea calitatii vietii", ca este vorba despre reducerea poluarii, ca pe baza fiscalitatii fabricele, masinile vor polua mai putin, dar se mai poate intelege ca pe langa reducerea poluarii populatia isi doreste conditii de lucru mai bune, servicii medicale mai bune, lucrari de infrastructura mai eficiente.  Guvernul a introdus urmatoarele taxe: 
In cazul produselelor electrocasnice a fost introdusa "taxa verde" care este inclusa in pretul total al produsului si este impusa pentru a acoperi costurile de colectare, tratare si eliminare a elementelor poluante.
O alta taxa are fi cea de picnic introdusa recent in Romania pentru persoanele care ies in aer liber la picnic si arunca ambalajele si sticlele in natura, pe langa aceasta a fost introdusa si amendarea celor care aprind gratarele in locuri neamenajate, aceste taxe colectate sunt folosite pentru curatarea si amenajarea spatiilor publice. Ar fi necesar sa se introduca in Romania o taxa pentru cei care polueaza plajele si marea, aceasta taxa sa fie platita de cei ce concesioneaza plajele, acesti bani colectati sa fie folositi pentru curatarea plajelor si a apei de alge, din cauza algelor turisti straini ocolesc litoralul roman preferand litoralul bulgar, in ultimii ani chiar si romani isi petrec concediul la bulgari. Ministerul Mediului va trebui sa asigure, in perioada 2013 - 2018, o cofinantare totala in valoare de aproximativ 8 miliarde euro, pentru a se putea atrage fonduri europene. Rezulta un necesar de fonduri suplimentare de peste 1 miliard euro/an (adica aproximativ 1% din PIB actual al Romaniei). Fondul de mediu, constituit actualmente la dispozitia Ministerului Mediului, de abia daca poate atrage 1 milion euro/an, adica a o mia parte din sumele necesare (si chiar pentru aceasta suma modica exista dificultati in colectare).


Fisiere in arhiva (1):

  • Fiscalitatea ca Instrument al Cresterii Calitatii Vietii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!