Fiscalitate si Strategii de Afaceri

Extras din referat Cum descarc?

Denumire : SC Boromir Prod SA Buzau;
Sediul : Judetul Buzau, Localitatea Buzau,Strada Santierului, Numarul 37;
Forma juridica: societate pe actiuni;
Codul fiscal : RO1145077;
Numarul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului : J10/184/1991;
Durata de functionare : nelimitata;
Pagina de internet : www.boromir.ro;
Date de contact : telefon : 0238446705, fax : 0238436646;
Adresa de e-mail : secretariat.buzau@boromir.ro
Grupul Boromir, cel de-al doilea mare jucator pe piata produselor de panificatie si morarit, a luat fiinta in 1994 sub denumirea de societatea comerciala Boromir Ind. De la mica moara de grau construita in 1994 in Rmnicu Valcea, a carei capacitate de productie nu depasea 24 t/zi, in decursul a numai 10 ani Boromir s-a dezvoltat intr-un ritm dinamic pentru ca in prezent sa ajunga sa controleze circa 10% din activitatea de morarit din intreaga tara prin achizitionarea a trei mori aflate in zone diferite ale tarii: Sibiu, Buzau, Deva, aceste localizari avand avantajul descoperirii de noi piete de desfacere si al atragerii de noi clienti. Capacitatea de productie a Boromir atinge in prezent cifra de 1300 t/zi.
Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morarit are o pondere de 55%, urmata de dulciuri si prajituri care detin 20%, divizia de panificatie are o pondere de 15% iar restul activitatilor reprezentate de magazine, distributie si benzinarii acopera 10% din afaceri.
In concluzie, clientela societatii este eterogena, contributia la realizarea cifrei de afaceri este diferentiata pe trei etape: clienti puternici, medii, mici. Indiferent de categoria din care fac parte si pentru ca firma in sine are prea putina valoare fara existenta clientilor, Boromir incearca sa raspunda cerintelor ridicate de partenerii sai, prin imbunatatirea calitatii produselor si mentinerea nivelului ei, prin politica de preturi, prin serviciile oferite sau posibilitatea negocierii termenului de plata.
Cota de piata la nivel national pentru produsele de morarit este de 10% la nivel Grup Boromir, S.C. BOROMIR PROD S.A. Buzau detine o cota de piata de 50%, la nivel de consum de produse de panificatie, pe judet.
Tabel 1. Principalii concurenti ai S.C. Boromir PROD S.A., cota de piata si cifra de afaceri pentru anul 2013
Principalii concurenti Cifra de afaceri
-mil. Euro- Cota de piata
%
VEL PITAR 165 15
DOBROGEA Group 100 8
TITAN 80 6
Sursa: Date preluate de la S.C. Boromir Prod S.A.
Acestora li se latura si alte companii care activeaza pe piata de panificatie din Romania:
o SNACK ATTACK;
o BANEASA S.A.;
o MOARA BACIU S.A. Cluj-Napoca;
o MOPAN Suceava;
o COMPAN Targoviste.
In prezent se inregistreaza o evolutie pozitiva a cotei de piata detinuta de societate in sensul detinerii a peste 10% din piata. In ceea ce priveste cifra de afaceri, aceasta a atins in 2010 valoarea de 130 de milioane de euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fiscalitate si Strategii de Afaceri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!