Fiscalitate

Extras din referat Cum descarc?

1.0. SCURT ISTORIC 
Societatea SC. "TECRIDO TRANS" SRL,al carei obiectiv principal de activitate este importarea si distribuirea la nivel national al unei game largi de produse cosmetice,a luat fiinta in anul 2006.Firma ce isi are sediul in comuna Blejoi,str.Inului,nr.11,Jud.Prahova,este condusa in prezent de catre Vasile Mitrea in calitate de director general si Adina Dumitrescu,directorul comercial.
SC."TECRIDO TRANS"SRL,este inregistrata la Registrul comertului sub numarul J29/2906/2006,cod fiscal RO20256632,avand un capital social subscris si varsat de 200 lei.
In actul constitutiv este precizata o perioada nedeterminata de functionare si societatea are o cifra de afaceri (CA) in valoare de 5207934 lei si un profit in valoare de 180094 lei.
Existenta societatii comerciale TECRIDO TRANS este strans legata de satisfacerea clientilor sai, carora le ofera o gama variata de servicii, ce se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. 
1.1. ROLUL FISCALITATII IN CADRUL UNEI INTREPRINDERI
Dezvoltarea fiscalitatii genereaza necesitatea crearii unui sistem informational pentru a tine cont multimii regulilor fiscale, cu complementul penalitatilor aplicabile in momentul punerii in evidenta a neregulilor.
Obligatiile, riscul, controlul si sanctiunile au fost de-a lungul timpului asociate fiscalitatii, conferindu-i o imagine de constrangere greu acceptata atat de conducerile intreprinderilor , dar si de cetateni. Intreprinderea a fost mental orientata sa acorde mai multa atentie parametrului fiscal. Aceasta se explica prin convergenta dintre fiscalitate si aplicabilitatea teoriei contabile in viata intreprinderii. Fiecare tranzactie economica de cele mai multe ori genereaza impozite. Din acest motiv trebuie sa se tina cont de numarul mare de reguli aplicabile, de evolutia lor constanta in timp si spatiu, de problemele de armonizare ale fiscalitatii cu contabilitatea.
Greutatile financiare parcurse de intreprinderi intr-o societate care doreste trecerea de la o economie supracentralizata la una de piata, pot constitui ameliorari dar si penalitati aplicabile in momentul punerii in evidenta a neregulilor atat in domeniul contabilitatii dar si fiscalitatii. Aceasta metoda de securitate constituie primul deziderat al gestiunii fiscale al intreprinderii.
Apropierea intreprinderii de parametrul fiscal poate fi justificata din cel putin doua puncte de vedere. O prima justificare rezida din importanta punerii fata in fata a fiscalitatii in viata intreprinderii cu partea practica. A doua justificare isi gaseste ratiunea in faptul ca intreprinderile si partenerii lor de afaceri sunt din ce in ce mai receptivi la ideea ca in multe domenii fiscalitatea nu este imperativa, dar lasa intreprinderii posibilitatea de a alege ceea ce poate utiliza mai bine in interesul sau, mai mult, fiscalitatea a fost adesea utilizata de legiuitor ca un factor de incitare al intreprinderii.
Ea poate sa adopte un comportament mai dinamic fata de parametrul fiscal exercitand drepturile fiscale si analizand consecintele pentru a modela obligatia fiscala pe care o suporta in interesul sau. Progresul tehnic, dezvoltarea societatii in general si apropierea de parametrul fiscal a facut posibila ca fiscalitatea sa faca parte din previziunea intreprinderii.
Un obiectiv fiscal nu trebuie atins numai prin optiuni fiscale. Orizontul trebuie largit si prin intermedierea variantelor juridice, ale caror efecte fiscale pot raspunde mai bine doleantelor intreprinderii.
Modelul de contabilitate continental, este bazat pe macroeconomie unde predomina interventia guvernamentala si influenta regulilor fiscale in materie de normalizare contabila. Informatia contabila trebuie utilizata in deciziile de perspectiva ale firmei. Ori documentele de sinteza in conceptia de astazi raspunde in mare masura utilizatorilor principali de informatii si nu in ultimul rand statului. Conceptia se vrea schimbata pe acelasi model in care informatia contabila sa devina credibila. 
1.2. PRINCIPIILE CONTABILE LA SC TECRIDO TRANS SRL
Elementele prezentate in situatiile financiare anuale ale entitatii se evalueaza in conformitate cu principiile contabile generale, conform contabilitatii de angajamente. Astfel, efectele tranzactiilor si ale altor evenimente sunt recunoscute atunci cand tranzactiile si evenimentele se produc (si nu pe masura ce trezoreria sau echivalentul sau este incasat sau platit) si sunt inregistrate in contabilitate si raportate in situatiile financiare ale perioadelor aferente.
A. Principiul continuitatii activitatii
Trebuie sa se prezume ca societatea isi desfasoara activitatea pe baza principiului continuitatii activitatii. Acest principiu presupune ca societatea isi continua in mod normal functionarea, fara a intra in stare de lichidare sau reducere semnificativa a activitatii. 
B. Principiul permanentei metodelor
Metodele de evaluare trebuie aplicate in mod consecvent de la un exercitiu financiar la altul.
C. Principiul prudentei
Evaluarea trebuie facuta pe o baza prudenta si, in special:
- poate fi inclus numai profitul realizat la data bilantului;
- trebuie sa se tina cont de toate datoriile aparute in cursul exercitiul financiar curent sau al unui exercitiu precedent, chiar daca acestea devin evidente numai intre data bilantului si data intocmirii acestuia;
- trebuie sa se tina cont de toate datoriile previzibile si pierderile potentiale aparute in cursul exercitiului financiar curent sau al unui exercitiu financiar precedent, chiar daca acestea devin evidente numai intre data bilantului si data intocmirii acestuia;
- trebuie sa se tina cont de toate deprecierile, indiferent daca rezultatul exercitiului financiar este pierdere sau profit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fiscalitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!