Finantarea Proiectelor Internationale

Extras din referat Cum descarc?

Poiana Izvoarelor este una dintre numeroasele comune situate in regiunea centrala a Subcarpatilor Orientali. In anul 2010 s-a construit aici o noua sosea, cu ajutorul careia se spera o deschidere catre noi oportunitati de afaceri in domeniul turismului si implicit crearea de noi locuri de munca atat de necesare oamenilor din comuna. 
Cu toate ca unii investitori straini au construit hoteluri in zona si initial, numarul turistilor care vizitau regiunea a crescut considerabil, statisticile regionale arata ca desi venitul mediu anual al locuitorilor a crescut cu pana la 20 % in perioada construirii soselei, a hotelurilor si in urmatorii cativa ani, in momentul de fata este, in termeni reali, cu putin peste nivelul din 2005. Un studiu recent a condus la urmatoarea analiza a situatiei. 
Numarul turistilor care au vizitat regiunea in cauza in ultimii ani a scazut. Modul de promovare a turismului, realizat de Departamentul de specialitate, este caracterizat de o calitate redusa, saracie in informatii, iar angajatii au experienta si abilitati limitate in organizarea unor campanii publicitare corespunzatoare. De asemenea, bugetul de care dispun nu este in acord cu necesarul de materiale si activitatile necesare. Exista o comunicare foarte redusa intre diferitii actori din industria hoteliera, proprietarii de hoteluri, tur-operatorii etc, iar Departamentul de Turism a facut prea putin pentru incurajarea acestei cooperari. 
Au inceput sa apara cateva mici firme private care ofereau servicii de vanatoare si eco-turism, dar cele mai multe dintre acestea au esuat din cauza lipsei de credite bancare si a unui management slab. Cativa mestesugari, cum ar fi producatorii de cosuri de rachita sau creatorii de arta populara, s-ar fi putut dezvolta pentru a oferi turistilor suveniruri, dar in prezent nu este organizata nici o forma de cooperare intre producatori si promotori sau cei care dezvolta programele de marketing. Nici una dintre aceste mici afaceri nu a primit nici un fel de ajutor din partea Departamentului de Turism. 
In cadrul hotelurilor, in general, locurile de munca pentru care sunt solicitate abilitati specifice (cazul profesiilor de bucatar sau contabil) sunt ocupate de oameni adusi din alte comune sau orase. Intentia initiala a fost ca Departamentul de Turism sa lucreze in stransa colaborare cu Departamentul Educatiei in perspectiva infiintarii unui centru de formare care sa ofere cursuri de formare profesionala in domeniul turismului, dar aceasta idee a fost abandonata. Lipsa unor oportunitati de formare profesionala in domeniul managementului hotelier si al serviciilor de catering a condus la un deficit de aptitudini profesionale la nivel local. Deoarece turismul nu este un sector de traditie in regiune, tinerii au retineri in ocuparea locurilor de munca in domeniul turismului. Desi hotelurile se aprovizioneaza si cu produse locale, o mare parte din ceea ce se consuma este adusa din alte regiuni. Hotelurile se plang ca acest lucru se datoreaza fermierilor locali, care nu sunt capabili sa le aprovizioneze in mod constant, cu produse de calitate care sa satisfaca cerintele turistilor straini si in cantitati suficiente. In regiune nu exista facilitati de depozitare a produselor proaspete, perisabile si nu exista organizatii de promovare a producatorilor de fructe si legume. 
Analiza Factorilor Interesati
Factori interesati Caracteristici Interese/ Asteptari/ Motivatii Atitudini Strategie
Cetatenii comunei persoane fizice
de nationalitate romana / straina,
rezidenti Crearea de noi locuri de munca rezultate atat ca urmare a implementarii proiectului, cat si din dezvoltarea activitatilor economice in zona, precum si promovarea unor ocupatii si meserii noi Ocuparea locurilor de munca astfel create 
Primaria si Consiliul Local institutie publica Cresterea numarului de turisti, in special straini Incurajarea desfasurarii activitatilor turistice; Promovarea si includerea in circuitul turistic a unor puncte de atractie turistica 
Turisti persoane fizice
de nationalitate romana/straina,
nerezidenti Aparitia de noi posibilitati de petrecere a timpului liber;
Aparitia de-a lungul marinei a unor localuri si restaurante Beneficierea de spatiilor nou create; recomandarea acestora altor turisti 
Investitorii persoane juridice Obtinerea de beneficii pe termen mediu si lung constructia si comercializarea de restaurante , parcuri de distractie 
Protectia mediului institutii publice;
ONG-uri; persoane juridice. Construirea de depozite pentru deseuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Proiectelor Internationale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!