Finantarea Imobiliara Comerciala Austria

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1 Piata imobiliara comerciala din Austria 3
1. Date Generale 3
2. Investitii imobiliare 4
3. Situatia actuala a pietei imobiliare din Austria 4
4. Piata imobiliara comerciala din Austria 5
Capitolul 2 - Finantarea imobiliara Comerciala din Austria 8
1. Aspecte generale privind finantarea imobiliara din Austria 8
2. Spatiile de birouri din Austria 9
3. Piata imobiliara industriala din Austria 13
4. Piata imobiliara a hotelurilor din Austria 15
5. Investitii pe piata din Austria 16
Bibliografie 18


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 PIATA IMOBILIARA COMERCIALA DIN AUSTRIA
1. Date generale
Republica Austria este o federatie din Europa Centrala, compusa din 9 landuri federale. Capitala Austriei este Viena (Wien). Austria are granita cu Liechtenstein si Elvetia - in vest, Italia si Slovenia - in sud, Ungaria si Slovacia - in est si Germania si Republica Ceha - in nord.
Este o tara muntoasa, circa 2/3 din teritoriu aflandu-se la altitudini de peste 500m si 40% la peste 1000m, altitudinea medie este de 1000m. Relieful muntos (Prealpii si Alpii, orientati E-V) acopera aproape  3/4  din suprafata tarii, campia reducandu-se la un culoar subalpin care insoteste Dunarea si la Burgenland, o parte din Campia Panonica.
In 1995, Austria a aderat la Uniunea Europeana, iar in 1999, a aderat la Acordurile Schengen si a adoptat sistemul monetar EURO.
Austria, cu economia sa de piata bine dezvoltata si cu standardul sau inalt de viata, este in legatura stransa cu alte economii din Uniunea Europeana, in special cu cea germana. Statutul de membra a UE a adus un val de investitori straini atrasi de accesul Austriei la piata unica europeana si de apropierea de economiile aspirante la UE. Pe de alta parte, cresterea economica inceata a UE ca medie a influentat si economia austriaca. Austria este una dintre cele mai bogate tari din lume, cu un PIB nominal pe cap de locuitor de 43.570 dolari.
Piata imobiliara din Austria se caracterizeaza printr-un grad mare de stabilitate. Cererea pentru spatii de birouri noi este deosebit de mare, pentru ca in primul rand multe firme doresc sa se mute in cladiri de birouri moderne de la cele vechi si in al doilea multe companii mari, multinationale, doresc sa-si deschida birouri in Viena. Viena, capital Austriei, este piata primara pentru proprietatile imobiliare comerciale din aceasta tara. 
Austria este o tara foarte interesanta, care se mandreste cu peisaje minunate, o cultura uimitoare si un standard foarte ridicat de trai. O investitie imobiliara in aceasta tara este considerata de specialisti, castigatoare indiferent de cum va evolua economia interna sau pietele din alte state. 
2. Investitii imobiliare
Investitiile imobiliare sunt imobilizari de capitaluri pe termen lung in bunuri imobile (terenuri si/sau cladiri sau alte constructii) capabile sa produca castiguri financiare (profit) din vanzarea lor sau venituri constant prin inchiriere si exploatarea lor.
Astfel conceptul de investitie imobiliara poate fi atribuit:
- unei achizitii de teren si/sau cladire cu destinatie rezidentiala, de afaceri, pentru scopuri de productie, logistica sau comerciale;
- achizitia in vederea revanzarii unui teren, constructii sau parti ale acesteia;
- constructia sau modernizarea unei cladiri in vederea inchirierii. 
Investitiile imobiliare pot fi directe, denumite si investitii in proprietati imobiliare in vederea achizitiei, reabilitarii, dezvoltarii, modernizarii, exploatarii sau revanzarii, sau indirecte prin intermediul unor fonduri de investitii imobiliare sau titluri de valori imobiliare (optiuni imobiliare). 
In analizele de piata imobiliara deosebim 5 tipuri de piete, grupate uneori pe piete mai mici care se mai numesc si subpiete:
- piata cladiriior rezidentiale (case, vile, duplex-uri, blocuri);
- piata cladirilor comerciale (magazine, mall-uri, piete, super, hipermarket-uri, hoteluri, moteluri, birouri, banci etc);
- piata cladirilor industriale (fabrici, depozite, cladiri ale institutelor de cercetare);
- piata cladirilor si terenurilor agricole (ferme, livezi, vii, pasuni, paduri);
- piata cladirilor si constructiilor cu destinatie publica si speciale (scoli, spitale, aerogari, porturi, centrale nucleare, constructii de aparare etc.)
3. Situatia actuala a pietei imobiliare din Austria - Criza nu afecteaza piata imobiliara
In timp ce in alte tari preturile bunurilor imobiliare scad, in Austria cresc.Criza imobiliara care a cuprins majoritatea tarilor europene pare sa fi ocolit Austria. In timp ce preturile scad vertiginos in alte regiuni, in cele mai populare zone austriece, acestea cresc. Mai mult chiar, proprietatile sunt considerate cele mai sigure investitii, astfel ca multi se grabesc sa-si puna banii la adapost, cautand cele mai bune achizitii. Febra cumparaturilor i-a cuprins insa doar pe cei care dispun de finantare proprie, in conditiile in care bancile sunt si aici retinute in acordarea creditelor.
Piata imobiliara austriaca de locuinte este prea stabila pentru a fi afectata de criza internationala, sunt de parere expertii. Acestia sustin ca in cazul in care ar exista motive de ingrijorare doar cei care au credite ipotecare ar ajunge in incapacitate de plata. ,,Pana acum nu am auzit despre cazuri de vanzari <<disperate>>. Daca suntem in pericol sa ajungem intr-o astfel de situatie, vom vedea abia in urmatoarele luni, in functie de evolutia sistemului bancar", sustine Alois Reikersdorfer, directorul Re/Max Austria. 
Intre timp, austriecii care dispun de fonduri continua achizitiile. ,,Cu cat criza va continua, cu atat interesul pentru investitii imobiliare va fi mai mare", spune Stefan Brezovich, presedintele companiei de asigurari Orag, citat de Wirtschafts Blatt. Cum se explica aceasta atractie? In primul rand, in perioada de criza, cele mai sigure investitii sunt cele in obiecte. Acestea sunt un bun adapost in special impotriva inflatiei - cine are o casa nu mai plateste chirie, in timp ce proprietarii sunt avantajati de preturile de inchiriere, aflate in crestere. In plus, cei care au acum bani pot profita de nevoia urgenta de a vinde a unora, pentru a obtine un profit substantial mai tarziu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Imobiliara Comerciala Austria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!