Evaziune Fiscala prin Companii Offshore

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1: PARADISUL FISCAL - INSTRUMENT AL EVAZIUNII FISCALE INTERNATIONALE 5
1.1. Scurt istoric al paradisurilor fiscale 5
1.2. Paradisul fiscal - notiune, caracteristici si avantaje 9
1.3. Factorii generatori ai aparitiei si dezvoltarii paradisurilor fiscale 12
1.4. Clasificarea paradisurilor fiscale 24
1.5. Impactul economic si social al paradisurilor fiscale 26
1.6. Evolutia si amploarea paradisurilor fiscale 33
CAPITOLUL 2: MODALITATI DE FOLOSIRE A PARADISURILOR FISCALE 42
2.1. Evaziunea fiscala licita versus evaziunea fiscala ilicita 42
2.2. Factori care determina alegerea unui paradis fiscal 47
2.3. Prezentarea unor paradisuri fiscale 51
CAPITOLUL 3: COMPANIA OFFSHORE CA INSTRUMENT AL PLANIFICARII FISCALE INTERNATIONALE 56
3.1. Notiunea de companie offshore 56
3.2. Tipologia companiilor offshore 59
3.3. Domeniile de utilizare a companiilor offshore 62
3.4. Operatiunile si mecanismele offshore 65
3.5. Amploarea activitatii companiilor offshore 73
CONCLUZII 74
BIBLIOGRAFIE SELECTIVA 85
ANEXE 87


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
"Inca de pe vremea grecilor antici..." - am putea incepe, ca multe alte istorisiri. Intradevar, in istorie, evaziunea fiscala este "de aceeasi varsta" cu introducerea taxelor si impozitelor statale.
Intentia contribuabililor (firme sau persoane fizice) de a identifica noi metode prin care sa diminueze cat mai mult valoarea impozitelor datorate statului s-a manifestat inca din momentul "inventarii" acestora. Cei care s-au izbit de problema unui regim fiscal greu de suportat au reusit sa gaseasca diverse "antidoturi" ingenioase pentru a se elibera de "jugul fiscal" . 
Aceasta lucrare trateaza un subiect despre care se vorbeste mult si cu toate acestea este prea putin inteles pe deplin: paradisurile fiscale si companiile offshore. Ratiunea pentru care am ales acest studiu este in primul rand faptul ca tema este foarte controversata si deosebit de incitanta, in plus, tratarea ei este destul de restransa, mai ales in literatura din tara noastra.
Lucrarea abordeaza problematica paradisurilor fiscale in contextul globalizarii si internationalizarii pietelor, subliniind impactul extinderii acestora asupra economiei mondiale. 
In primul capitol se prezinta notiunea de paradis fiscal, principale caracteristici ale paradisurilor fiscale, factorii favorizanti ai aparitiei si dezvoltarii acestora cat si evolutia si amploarea acestui fenomen.
In contextul globalizarii, planificarea fiscala devine tot mai importanta nu doar pentru companii, ci si pentru persoanele fizice. Exista o multitudine de modalitati pentru reducerea poverii fiscale. O modalitate legala este planificarea fiscala folosind companiile offshore inregistrate in jurisdictii cu statut de paradis fiscal. Planificarea fiscala prin intermediul companiei offshore inseamna alegerea acelui tip de societate care se potriveste scopului si intereselor afacerii. Se pune problema alegerii si celei mai optime jurisdictii in concordanta cu scopul urmarit. Lucrarea releva atat motivatiile care stau la baza alegerii unui anumit paradis fiscal, cat si principalele modalitati de utilizare al acestora.
De asemenea se incearca clarificarea conceptului de companie offshore. Se ofera o perspectiva asupra principalelor tipuri de astfel de companii si modalitatile de utilizare ca si instrumente ale planificarii fiscale.
Operatiunile prin intermediul paradisurilor fiscale faciliteaza evitarea taxelor si a impozitelor permitand firmelor realocarea venitului impozabil din "infernuri fiscale" spre ,,paradisuri sa oaze fiscale", si astfel reducerea poverii fiscale.
Cazul practic ofera o analiza selectiva a firmelor cu participare straina la capitalul social, inregistrate in paradisuri fiscale, si care desfasoara activitati comerciale in Romania. Sunt prezentate evolutiile inregistrate, cu tendinte diverse de la o tara la alta, in clasamentul pe tari de rezidenta a investitiilor in societatile comerciale cu participare straina, cumulat pe perioada anilor 2004 - februarie 2006.
Studiul companiilor offshore si a paradisurilor fiscale (pe baza datelor Oficiului National al Registrului Comertului) dovedeste existenta si dezvoltare acestora si ofera o ilustrare a interactiunilor dintre politicile statale si transnationale.
Paradisurile fiscale corespund pe de o parte unei politici de dezvoltare si inserare in modernitate, pe de alta parte ele corespund unei logici capitaliste de conservare si sunt adesea sustinute staruitor de elemente licite (stat, piata, concurenta).


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaziune Fiscala prin Companii Offshore.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!