Euro - Moneda Internationala

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1. Scurt istoric al monedei euro 3
CAPITOLUL 2. Etapele introducerii monedei unice europene 5
2.1 Calendarul trecerii la euro 5
2.2 Principii care reglementeaza trecerea la euro 5
CAPITOLUL 3. Caracteristicile monedei unice europene 6
3.1 Functiile monedei euro 6
3.2 Formele monedei euro 7
CAPITOLUL 4. Impactul introducerii monedei euro 9
CAPITOLUL 5. Tendinte ale monedei euro 11
CONCLUZII 13
BIBLIOGRAFIE 14


Extras din referat Cum descarc?

Denumirea de ,,euro'' a monedei unice europene a fost stabilita in decembrie 1995 la Madrid, intrare ei in vigoare hotarandu-se a se face la 1 ianuarie 1999. In iulie 1997 a fost luata decizia utilizarii unei pescurtari oficiale pentru euro, ,,EUR'', inregistrat la Organizatia pentru Standardizare, alegerea ca simbol oficial caracterul ,,EUR'' si au fost definitivate denominarile si specificatiile tehnice ale monedelor euro, referitoare la diametru, greutate, culoare, compozitie etc . Data limita de inroducere efectiva in circulatie a bancnotelor si monedelor euro s-a fixat ca fiind 1 iulie 2002.
Monedele nationale ale tarilor participante au incetat sa mai existe in forma lor deplina, devenind simple subdiviziuni ale monedei europene?.
La inceput, provocarea unui asemenea proiect gigant a fost prea mare. Desi s-au facut mai multe incercari de coordonare a politicilor economice prin consultari in cadrul institutiilor comunitare, pentru multa vreme insa responsabilitatea finala pentru formularea politicilor a ramas la latitudinea fiecarui stat membru.
Primul pas pentru realizarea unui stadiu de integrare economica il constituie adoptarea unui set de politici economice si monetare extrem de riguroase. BCE va trebui sa faca fata problemelor tehnice ale tranzitiei spre moneda unica, in special celor legate de stabilirea ratei dobanzii cuvenite pentru adoptarea euro, mentinerea sub control a conflictelor dintre ministerele de Finante ale statelor membre si BCE etc. 
Se poate spune ca ideea crearii unei uniuni monetare europene are la baza  doua motivatii principale. Una dintre acestea este cea pragmatica, legata de asigurarea cadrului necesar pentru functionarea in conditii optime a pietei unice interne, perfect armonizate, realizandu-se  astfel libera circulatie a capitalurilor si armonizarea pietelor si sistemelor financiare. Cea de-a doua , determinarea economica


Fisiere in arhiva (1):

  • Euro - Moneda Internationala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Andrei, Liviu C, Euro, Ed. Economica, Bucuresti, 2003
2. Breazu, Petre; Simon, Ilie; Novac, Elly Laura, Institutii financiar internationale, Ed. Economica, Bucuresti, 2005
3. Ignat, Ion, De la piata comuna la moneda unica, Ed. Economica, Iasi, 2002
4. Voinea, Gheorghe, Mecanisme si tehnici valutare si financiare internationale, Editia a III-a, Ed. Sedcom Libris, Iasi, 2004
5. Voinea, M. Gheorghe, Relatii valutar - financiare internationale, suport de curs 2008 - 2009
6. http://www.uniuneaeuropeana.ro/euro.html 
7. http://www.ft.com/home/uk
8. Revista EURCO, Editia Nr.200 din 10 Decembrie 2008


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!