Diagnosticul Intreprinderii Antibiotice SA

Extras din referat Cum descarc?

CAP I Prezentarea societatii 
1.1. Informatii generale
1.1.1 Elemente de identificare
Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. 
Antibiotice exporta in peste 50 de tari, printre care Rusia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Tunisia, Maroc. Portofoliul include peste 120 de medicamente si acopera o gama larga de arii terapeutice. Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza (Nistatina).
Din portofoliul producatorului iesean fac parte, intre altele: Piafen, Paracetamol, Cefalen, Bronhexim, Tetracilina, Fluocinolon, Amoxicilina, Ampicilina, Piracetam etc.
Denumirea societatii comerciale este Antibiotice S.A., cu numarul de inmatriculare la Registrul Comertului J22-285-1991 si cod unic de inregistrare RO1973096.
Fondata in anul 1955, compania are sediul social in Romania, Str. Valea Lupului nr.1, Iasi 707410.
Antibiotice are forma juridica de societate pe actiuni, iar actiunile acesteia sunt listate la Bursa de Valori din Bucuresti, categoria I, din aprilie 1997. In acelasi an, actiunile companiei au fost incluse in componenta indicelui BET (Bucharest Exchange Trading Index). Din 2005 actiunile intra in structura indicelui ROTX (Romanian Traded Index) al Bursei din Viena, iar in 2007 in cea a indicelui Dow Jones Wilshire Global Total Market Index al Bursei din New York.
In prezent, pe piata BVB, actiunile Antibiotice sunt incluse in indicele BET-XT (ce reflecta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii) si in BET-C (indicele compozit, ce inregistreaza evolutia preturilor tuturor companiilor listate, cu exceptia SIF-urilor).
Actionarul majoritar al Antibiotice este Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care detine un procent de 53% din totalul actiunilor companiei.
Grafic nr 1.1
1.1.2 Obiectul de activitate
Principalul obiect de activitate este fabricarea produselor farmaceutice de baza, avand codul CAEN 2441.
1.1.3 Scurt Istoric
In luna decembrie 1955 a fost infiintata prima companie farmaceutica din Romania si din sud-estul Europei (sub denumirea Fabrica Chimica nr. 2 Iasi) care producea penicilina descoperita de Alexander Fleming. 
In perioada 1960-1977 compania devine singurul producator de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din Romania.
In anii '80 Antibiotice exporta deja 50% din productia realizata.
In perioada 1993-1997 se fac investitii majore de peste opt milioane de euro in scopul retehnologizarii si achizitiei de echipamente moderne si competitive,iar Antibiotice urca in topul primilor cinci producatori mondiali de penicilina si derivati de penicilina.
In perioada 1997-2000, Antibiotice devine primul producator din Romania care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evolutia financiara ascendenta a determinat ca firma sa inregistreze o performanta notabila: cotarea la Bursa de Valori din Bucuresti.
In 2005 societatea lanseaza o noua identitate de brand corporatist, odata cu aniversarea a 50 de ani de activitate, iar in 2006 Sistemul de Management al Calitatii la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000. Tot in 2006, Compania Antibiotice si-a dezvoltat propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, in urma unei investitii de peste un milion de Euro. Valoarea sistemului de calitate implicat in fabricarea substantei active Nistatina produsa de Antibiotice a fost reconfirmata de autoritatea americana in domeniul medicamentului, Food and Drug Administration (FDA).
CAP II Diagnosticul resurselor umane
Un mediu sanatos de munca da roade fantastice in activitatea desfasurata. O compania de renume cum este si Antibiotice SA trebuie sa tina in frau o multime de angajati dar si sa-si achite obligatiile fata de ei. Acest lucru se vede implicit in rezultatele companiei. Daca muncitorul este multumit si productia e mai mare. Numarul anjajatilor companiei este in medie de 1500, variind foarte putin de-a lungul anilor.
Dedicarea si profesionalismul echipei de angajati ai Antibiotice transforma o viziune de afaceri si un management performant in succese concrete care mentin producatorul iesean in topul producatorilor de medicamente din Romania.
Afirmatiile de mai sus sunt sustinute de declaratia directorului general:" In compania noastra punem omul potrivit la locul si timpul potrivit. Ne recunoastem reciproc rostul si valoarea, ceea ce ne leaga unii de altii si ne da taria de a depasi limitele si obstacolele. Dand mereu dovada de exigenta in selectarea de noi angajati, cautam ca acestia sa fie competenti, perfectionisti pentru a aduce un plus de valoare companiei noastre."
In conceptual modern al societatii comerciale, resurselor umane li se acorda un rol deosebit in asigurarea performantelor economico-financiare ale acesteia. Ca atare, si in analiza diagnostic a societatii S.C. Antibiotice S.A, potentialul uman reprezinta un segment esential.
Problemele principale ale diagnosticarii resurselor umane sunt:
o analiza efectivului de salariati din punct de vedere cantitativ, structural si calitativ;
o analiza fluctuatiei efectivului de salariati;
o analiza eficientiei utilizarii fortei de munca si a efectelor economico-financiare;
o randamentul personalului uman.
Societatea a avut in anul 2008 1623 de salariati ce acopera toate domeniile de activitate. In continuare este prezentata repartizarea salariatilor pe studii superioare/medii, pe profesii si pe intervalul de varste.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticul Intreprinderii Antibiotice SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!