Creditul Ipotecar vs Creditul Prima Casă

Extras din referat Cum descarc?

Analiza comparativa a avantajelor/dezavantajelor contractarii unui credit pentru locuinta prin programul Prima Casa 2014, fata de contractarea unui credit ipotecar de la BCR.
Creditul Ipotecar
Creditul ipotecar este creditul acordat pentru achizitia, construirea, renovarea unor locuinte sau cumpararea unui teren.
Creditul ipotecar este destinat cumpararii, amenajarii, viabilizarii, reabilitarii, consolidarii sau extinderii de imobiliare, dar fara a se limita la acestea.
De altfel, mai este destinat si cheltuielilor legate de realizarea investitiilor imobiliare, cum sunt de exemplu: cheltuieli pentru realizarea de studii si proiecte, pentru obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatiilor legale necesare, amenajarea terenurilor destinate realizarii constructiilor, cheltuielilor notariale si alte cheltuieli in legatura cu investitia imobiliara respectiva.
Moneda de acordare a creditului ipotecar poate fi in RON, EUR si USD.
Volumul maxim al creditului este procentul din valoarea imobilului cumparat sau de valoarea prevazuta in devizul general al investitiei care urmeaza a fi construite, reabilitate, consolidate, extinse, inclusiv cheltuielile cu viabilizarea sau alte cheltuieli legate de investitie, stabilit conform politicilor de creditare.
Garantiile luate pentru acordarea creditului ipotecar de catre Banca Comerciala Romana sunt urmatoarele:
- Ipoteca constituita asupra imobilului (teren si/sau constructie) pentru care se acorda creditul,liar in cazul in care terenul pe care se va realiza constructia nu este finantat din credit, dar se afla in proprietatea imprumutantului, ipoteca se va constitui si asupra acestuia
- Se pot accepta si alte garantii reale si personale
- Cesiunea tuturor drepturilor ce decurg din contractul de asigurare pentru toate riscurile aferente lucrarilor de constructie, inclusiv de nefinalizare a acesteia, incheiate cu societati de asigurare agreate de banca, pe toata perioada de valabilitate a contractului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare
Ipoteca este inregistrata in Cartea Funciara, iar locuinta este folosita ca si garantie si nu poate fi vanduta pana ce creditul nu este complet rambursat. Perioada de creditare este pe termen lung, de maxim 35 de ani, respectiv 420 de luni. Pe toata perioada de creditare, titularul creditului va avea obligatia sa achite lunar rata formata din principalul credit si dobanda aferenta acestuia. Toate conditiile de creditare legate de obiect, valoare, perioada, garantie si costuri vor fi prezentate in contractul incheiat intre Banca Comerciala Romana si solicitant. 
Creditul BCR Prima Casa
Creditul Prima Casa reprezinta un credit acordat in lei sau in vederea achizitionarii unei locuinte finalizate, achizitionarii unei locuinte nefinalizate, aflata in diverse faze de constructie, achizitionarii unei locuinte noi aflate pe teritoriul Romaniei, inscrise in Cartea Funciara si construirii unei locuinte viitoare in regim individual.
Valoarea acordata prin credit Prima Casa este de 57.000 EUR in echivalent RON in cazul creditelor acordate pentru locuinte finalizate si 66.500 EUR in echivalent RON in cazul creditelor acordate pentru locuinte noi, construite in baza autorizatiilor eliberate dupa 22.01.2010 si pentru locuintele viitoare ce urmeaza sa se construiasca de catre beneficiari individuali, iar un avans Prima Casa este de minim 5%.
Clientii eligibili pentru creditul Prima Casa sunt persoanele care fie nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care aceasta a fost dobandita, fie detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin creditul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.
Perioada de creditare este pe termen lung, de maxim 30 de ani, iar perioada de gratie este de 18 luni.
Creditul Prima Casa este acordat in baza ipotecarii in favoarea bancii a imobilului achizitionat sau construit din credit si garantiei constituite de incasarile in conturile curente deschise la BCR (ipoteca imobiliara asupra tuturor soldurilor creditoare).
Asigurarile oferite de BCR titularului creditului Prima Casa:
- asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) cesionata in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si a bancii, pe toata perioada de creditare.
- asigurare facultativa a imobilului achizitionat din credit, cesionata in favoarea creditului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, si a bancii, pe toata perioada de creditare
- asigurarea lucrarilor de constructii-montaj pentru locuinta aflata in constructie
- asigurare de somaj (optional) - in cazul pierderii locului de munca involuntar, invaliditatea totala si permanenta sau incapacitate temporara de munca, creditul nu devine o povara. Impreuna cu asigurarea de somaj emisa contra cost, va fi emisa o asigurare de viata, de care titularul va beneficia gratuit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditul Ipotecar vs Creditul Prima Casa.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!