Creditul Ipotecar

Cuprins referat Cum descarc?

1.- Creditul
- Definitie pag 2
- Functiile creditului pag 3
- Formele creditului pag 3
2.- Creditul ipotecar
- Definitie pag 5
- Piata creditului ipotecar in Europa pag 5
- Sisteme de finantare a a constructiilor de locuinte pag 5
- Codul de conduita pag 7
- Diferente intre creditul comercial si creditul ipotecar pag 8
- Relatia cu piata asigurarilor pag 9
- Diferente intre creditul imobiliar si creditul imobiliar pag 10
3.- Bibliografie pag 13


Extras din referat Cum descarc?

1.CREDITUL
Participarea in proportie ridicata a creditului la finantarea economiei, implicatiile acestuia asupra cresterii economice si asigurarii echilibrului monetar explica interesul literaturii din domeniu pentru delimitarea continutului creditului si definirea lui.
Definirea creditului - scria economistul italian Amadeo Gambino - ramane intr-adevar o chestiune dintre cele mai controversate, iar belgianul Fernand Baudhuin sustine ca nu lipsesc definitii ale creditului si ca aproape fiecare economist are propria-i definitie Creditul se dovedeste a fi una dintre cele mai complexe categorii valorice.
Sistematizand numeroasele opinii exprimate, putem structura trei conceptii privind fundamentele definirii creditului: creditul ca incredere, creditul ca forma a relatiilor de schimb si creditul ca expresie a relatiilor de redistribuire.
Creditul ca incredere 
Unii economisti apreciaza ca ideea de incredere ar reprezenta principalul continut al creditului. Potrivit acestei conceptii creditul este o categorie subiectiva, psihologica. Dupa cum se mentiona anterior, notiunea de credit isi are originea in latinescul credito (a avea incredere). Incredrerea este necesara in relatiile de imprumut, dupa cum fara ea nici vanzarea de marfuri cu plata amanata n-ar putea avea loc. Pentru ca relatia de credit sa se manifeste, creditorul trebuie sa aiba incredere in calitatile morale ale debitorului, sa fie convins de bonitatea sa, de capacitatea financiara a acestuia de a face plata( a rambursa) la scadenta, de solvabilitatea acestuia. 
Creditul ca schimb
Unii autori considera creditul ca fiind o forma particulara a schimbului. Astfel economistul francez Jean Marchal considera creditul ca schimb separat in timp. Operatiunile de credit sunt operatiuni de schimb care prezinta acea particularitate ca un interval de timp apreciabil separa efectuarea prestatiunii de efectuarea contraprestatiunii. Profesorul Stefan Dumitrescu in lucrarea sa Tratat de moneda , considera creditul ca un schimb care incepe in prezent si se termina in viitor. Creditul - dupa cum se mentioneaza in Dictionarul economico-financiar si contabil - inseamna schimbarea unei prestatiuni actuale contra unei prestatiunii viitoare intre doi subiecti: creditorul care trensfera bunuri, servicii sau bani (prestatiune actuala), si debitorul, care-si asuma obligatia de a plati bunurile sau de a restitui banii la scadenta( prestatiunea viitoare). Potrivit unei formulari care se gaseste intr-un dictionar american de termani bancari, creditul este un acord prin care forme ale valorii- bunuri, servicii sau moneda - sunt cedate in schimbul unei promisiuni de plata viitoare.
Creditul ca expresie a relatiilor de redistribuire.
Ceea ce deosebeste esential de creditul de schimbul de marfuri este mobilul creditarii care insemna redistribuirea valorii. Continutul economic specific al creditului este transferul unei parti din produsul social de la unii participanti la circuitul economic catre alti participanti la acest circuit, in transfer cu caracter temporar. Continutul economic cu caracter principal al creditului este transferul de capital intre persoane fizice si juridice, un transfer ce constituie -dupa expresia lui Marx- o forma specifica de miscare a capitalului de imprumut. Creditul este o componenta a relatiilor de repartitie, o forma particulara a acestor relatii care au caracter temporar, spre deosebire de relatiile de redistribuire ce au loc pe linie fiscala, in raporturile cu bugetul public, carora le sunt proprii redistribuiri valorice cu titlu definitiv.
Desi creditul este mai bine reprezentat de relatiile de repartitie, cele trei grupuri de conceptii asupra creditului- incredere, forma specifica a schimbului, forma particulara a relatiilor de redistribuire- se coreleaza intre ele si numai impreuna configureza relatiile de credit in ansamblul lor.
Sintetizand,trasaturile relatiilor de credit pun in evidenta finantarea agentilor economici pe seama disponibilitatilor latente ale economiei si emisiunii monetare in conditiile rambursabilitatii si perceperii de dobanda.


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditul Ipotecar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!