Costul Capitalului Imprumutat

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Capitalurile intreprinderii sunt reflectate de pasivul bilantier. Acesta se imparte in capitaluri proprii si capitaluri imprumutate (datorii totale). Datoriile se impart, la randul lor, in datorii pe termen scurt si in datorii pe termen mediu si lung (financiare). Fiecare sursa de finantare are insa un cost, indiferent de sursa de provenienta. Costul capitalurilor este un cost de oportunitate pentru fiecare dintre detinatori , altfel spus rentabilitatea ceruta de investitori.
Costul capitalurilor intreprinderii reprezinta media ponderata a costului de piata al surselor de capital (capital propriu si imprumuturi).
Lucrarea de fata se distinge prin actualitatea temei abordate, prin imbinarea componentelor care formeaza capitalul unei intreprinderi si prin multitudinea de termeni stiintifici utilizati.
Aceasta lucrare teoretica cuprinde concepte menite sa fundamneteze cunostiintele dobandite deja si sa ofere solutii managerilor care sunt pusi tot timpul in postura de a lua decizii cu un grad mai mic sau mai mare de responsabilitate.
2. Capitalul imprumutat. Definire, componente.
Capitalul unei firme este format in principal din doua componente: capital propriu si capital imprumutat.
Componenta- capitalul propriu, adeseori este insuficienta pentru acoperirea nevoii de finantare, drept pentru care se apeleaza la cea de a doua componenta, si anume- capitalul imprumutat. Acesta imbraca forma: emisiunii de obligatiuni; leasing-ul; credite bancare pe termen mediu si lung; credite comerciale furnizori precum si alte datorii din exploatare. Capitalurile obtinute din aceste surse formeaza nivelul de indatorare care in functie de factorul timp poate fi clasificat in: indatorare pe termen mediu si lung (mai mare de un an); indatorare pe termen scurt (sub un an).
In Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV a a Comunitatilor Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate la "Datorii ce trebuie platite o perioada mai mare de un an" sunt nominalizate: 1) imprumuturi in emisiuni de obligatiuni; 2) sume datorate institutiilor de credit; 3) avansuri incasate in contul comenzilor; 4) datorii comerciale; 5) efecte de comert de platit; 6) sume datorate societatilor din cadrul grupului; 7) sume datorate privind interesele de participare; 8) alte datorii, inclusiv datorii fiscale si datorii pentru asigurari sociale.
Suma capitalurilor pemanante cu datoriile pe termen scurt formeaza capitalurile totale ale intreprinderii.
Prin urmare, la modul general, componentele capitalului imprumutat pot fi identificate prin:
- credite bancare pe termen scurt plus alte forme de credite bancare pe termen scurt;
- creditul bancar pe termen mediu si lung;
- leasing-ul;
- creditul obligatar.
Dupa cum am precizat si in paragraful anterior capitalul oricarei entitati economice are la baza o multitudine de surse, care schematic pot fi redate in felul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Costul Capitalului Imprumutat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!