Controlul Financiar Ulterior

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1 Organizarea si programarea controlului financiar
ulterior de gestiune 3
Cap. 2 Metodologia de exercitare a controlului financiar
de gestiune 5
Cap. 3 Metode si tehnici specific de exercitare a controlului 
financiar ulterior 6
3.1 Controlul documentar 6
3.2 Inventarierea de control 9
3.2.1 Inventarierea de control 10
3.2.2 Organizarea si efectuarea inventarierii prin 
sondaj a patrimoniului 12
Cap. 4 Modalitati de crestere a eficientei controlului financiar 20
Cap. 5 Studii de caz 21
Bibliografie 25


Extras din referat Cum descarc?

Cap. 1 Organizarea si programarea 
controlului financiar ulterior de gestiune
Controlul este o activitate preponderent practica si identifica caile de atingere a obiectivelor propuse, pentru aceasta implicandu-se o metodologie adecvata. In practica controlului financiar de gestiune, s-au cristalizat metode specific de tehnica a controlului. 
Controlul financiar ulterior este instrumental specific de urmarire a intregului proces de utilizare a mijloacelor material banesti, in toate fazele de productie si circulatie, exercitate de catre organele financiare specializate. Controlul financiar ulterior reprezinta un mijloc important pentru identificarea deficientelor si de stabilire a masurilor pentru intarirea disciplinei financiare, de imbunatatire a muncii de prevenire, descoperire si recuperare a pagubelor, precum si tragere la raspundere a celor vinovati de incalcarea legalitatii.
Controlul financiar ulterior se exercita dupa desfasurarea activitatilor sau operatiunilor economico-financiare cu privire la gestiunea patrimoniului si are ca principale obiective:
- existenta patrimoniului;
- respectarea legislatiei si a disciplinei financiare;
- stabilirea si realizarea veniturilor;
- efectuarea cheltuielilor;
- analiza rezultatelor economico-financiare.
Caracterul complex al controlului inanciar ulterior determina necesitatea programarii si organizarii lui, pentru asigurarea ordinii in activitatea de control, a rezolva, in toata complexitatea, problematica pusa in fata controlorilor si a conferi eficienta activitatii de control financiar.
In legatura cu controlul financiar de gestiune, este important sa subliniem urmatoarele:
- Controlul financiar de gestiune se efectueaza cel putin o data pe an. In cazul unor unitati si gestiuni materiale reduse ca volum, conducatorii ministerelor, ai departamentelor celorlalte organisme centrale, ai prefecturilor, ai Primariei municipiului Bucuresti si ai regiilor pot aproba ca acestea sa fie controlate la o perioada mai mare de un an, dar nu mai tarziu de o data la doi ani;
- Controlul se efectueaza in totalitate sau prin sondaj, in raport cu volumul, valoarea si natura bunurilor, posibilitatilor de sustragere, conditiile de pastrare si gestionare, precum si de frecventa abaterilor constatate anterior, cuprinzandu-se un numar reprezentativ de repere si documente care sa permita tragerea unor concluzii temeinice asupra respectarii actelor normative din domeniul financiar, contabil si gestionar.
In cazul constatarii de pagube, controlul se va extinde asupra intregii perioade, care, potrivit legii, pot fi luate masuri de recuperare a acestora si de tragere la raspundere a persoanelor vinovate.
Controlul financiar de gestiune se organizeaza de catre:
- Ministerele si celelalte organe centrale pentru controlul financiar de gestiune al unitatilor economice si bugetare subordonate, al gestiunilor proprii, precum si al organizatiilor obstesti pe care le subventioneaza sau le indruma.
Se organizeaza pentru:
- Controlul patrimoniului propriu;
- Controlul veniturilor realizate si a cheltuielilor efectuate din creditele bugetare alocate de catre institutiile de stat subordonate lor;
- Controlul legalitatii si eficientei cheltuirii fondurilor de catre regiile autonome din profilul lor de activitate.
- Regiile si societatile comerciale pentru verificarea patrimoniului lor si a subunitatilor din structura lor organizatorica. Se organizeaza pentru:
- Controlul gestiunii proprii;
- Controlul anual de fond al uzinelor, fabricilor, serviciilor, sucursalelor si altor subunitati din structura lor organizatorica.
- Prefecturile si primariile municipale si orasanesti si cea a Municipiului Bucuresti, pentru controlul financiar de gestiune al unitatilor economice si bugetare subordonate, precum si a gestiunilor proprii.
- In sistemul bancar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul Financiar Ulterior.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!