Controlul Exercitat prin Garda Financiara

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1 Metodologia de exercitare a controlului financiar prin Garda Financiar 3
1.1 Oraganizarea controlului 3
1.2 Efectuarea controlului 8
Cap.2 Obiectivele de control ale Garzii Financiare 11
2.1 Obiectivele controlului Garzii Financiare in domeniul combaterii actelor si faptelor de evaziune fiscala 13
2.2 Obiectivele controlului Garzii Financiare in domeniul prestarilor de servicii si alte activitati producatoare de venituri 13
Concluzii 15


Extras din referat Cum descarc?

Cap.I Metodologia de exercitare a controlului financiar prin Garda Financiara
1.1 Organizarea controlului
Garda Financiara este institutie publica de control, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care exercita controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte ce au ca efect frauda si evaziunea fiscala, precum si alte fapte date prin lege in competenta sa.
Garda Financiara are sediul in municipiul Bucuresti, Piata Alba-Iulia nr.6, bloc I.5, sector 3. 
Garda Financiara este condusa de un comisar general, inalt functionar public, numit, in conditiile legii, prin ordin al ministrului economiei si finantelor.
De asemenea, calitatea de ordonator secundar de credite, calitate detinuta de Comisarul general, asigura indeplinirea in conditii de eficienta sporita a atributiilor legale pentru toate unitatile din structura Garzii Financiare. Se realizeaza astfel o autonomie in ceea ce priveste gestionarea la parametri normali a resurselor financiare alocate de la bugetul de stat si utilizarea acestor resurse in vederea realizarii unui serviciu public profesionist, transparent, eficient si impartial, in interesul cetatenilor si al statului. 
Garda Financiara este un corp de control financiar specializat, militarizat, neincazarmat, care functioneaza potrivit legii, pe intreg teritoriul tarii. Este o institutie cu deplina mobilitate, care actioneaza pe intreg teritoriul tarii prin intermediul Comisariatului general si celor 9 comisariate regionale in componenta carora isi desfasoara activitatea un numar de 42 sectii judetene. Coordonarea si controlul activitatii desfasurata de comisariatele regionale revine Comisariatului general, care stabileste si verifica permanent modul de indeplinire a strategiei de control privind prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale. 
Garda Financiara are in structura:
a) Comisariatul General; 
b) sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti. 
Comisariatul general este structura centrala a Garzii Financiare, care, sub conducerea comisarului general, asigura realizarea strategiei de control, urmareste modul de realizare a atributiilor incredintate sectiilor judetene si Sectiei Municipiului Bucuresti, stabileste masuri operative pentru eficienta controlului curent si a controlului tematic. Comisarii din Comisariatul General al Garzii Financiare au competenta de control operativ si inopinat pe intregul teritoriu al tarii, in conditiile prevazute in prezenta hotarare.
In cadrul structurii organizatorice a Comisariatului General al Garzii Financiare si, respectiv, a sectiilor judetene si a Sectiei Municipiului Bucuresti se pot constitui servicii, birouri, compartimente, respectiv divizii.
Sectiile judetene se organizeaza ca unitati cu personalitate juridica.Au competente teritoriale de control limitate, in cadru judetului in care sunt organizate, cu exceptia cazurilor prevazute de Art. 8 din HG nr. 533/2007 
Comisarii sefi ai sectiilor judetene si al Sectiei Municipiului Bucuresti au calitatea de ordonatori tertiari de credite. Consiliile locale sprijina comisariatele Garzii Financiare pentru asigurarea, in conditiile legii, de amplasamente in vederea construirii de sedii proprii pentru Garda Financiara.
Sefii de devizie fac propuneri de formare a echipelor de control, stabilind si conditiile in care urmeaza sa se desfasoare actiunea de control. Comisarul general, comisarii sefi de sectie si, dupa caz, adjunctii acestora , sunt in masura sa aprobe echipele de control si dispun inceperea acestuia. In cazul in care impune continuarea sau extinderea actiunii de verificare la alti agenti economici ,comisarii au obligatia de a raporta acest fapt sefilor ierarhici ,urmand sa aduca la indeplinire ordinului comunicat de acestia.
La orice actiune de control participa obligatoriu minimum doua persoane din Garda Financiara. Serviciul de control al Garzii Financiare, se desfasoara pe timpul zilei, pe timpul noptii, in zilele de lucru sau in zilele de sarbatoare, dupa caz. Personalul Garzii Financiare, pe langa serviciul de control, este obligat sa execute pe timp de zi sau de noapte in zile lucratoare,ca si in cele de repaus si sarbatoare, serviciul pe unitati ale statului, cu sarcini in asigurarea pazei si sigurantei obiectivelor foarte importante, au in studiu introducerea sediului Garzii Financiare intre aceste obiective, urmand ca protectia sa se realizeze in conditii speciale si de personal anume instruit


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul Exercitat prin Garda Financiara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!