Contractele Futures

Extras din referat Cum descarc?

Contractele futures
Contractul futures este o intelegere intre un vanzator si un cumparator de a vinde sau cumpara o cantitate standard de active cu livrarea in viitor la o data numita "scadenta" si la un pret negociat in momentul incheierii tranzactiei, totul in baza unor clauze standardizate. Acest contract se executa pe baza ordinelor transmise de clienti societatilor de brokeraj, ordinele fiind executate in ringul bursier de catre brokeri.
Contractele futures sunt standardizate , toate clauzele contractuale fiind stabilite prin regulamentele bursiere pentru fiecare tip de contract. Principalele clauze contractuale sunt:
Activul suport;
Luna de livrare sau data scadentei
Marimea obiectului contractului sau unitatea de tranzactie
Prima si ultima zi de tranzactionare
Modul de exprimare a pretului
Variatia minima de pret
Limitele de variatie zilnica a pretului
Modalitatea de executare la scadenta a pozitiilor ramase deschise in evidenta Casei de Compensatie, respectiv regularizarea valorica sau livrarea fizica.
In functie de obiectul contractului futures, se disting urmatoarele tipuri de piete:
Piete comerciale( commercial futures) pe care se tranzactioneaza marfuri agricole, metale , produse alimentare si fibre si produse energetice
Piete financiare ( financial futures) pe care se deruleaza tranzactii cu valute, valori mobiliare cum ar fi actiunile, obligatiunile sau bonurile de tazaur
Piete de indici( index futures) - suportul contractelor futures sunt indicii bursieri
Piete netraditionale unde se tranzactioneaza active bursiere noi cum ar fi indicii de temperatura sau se incheie contracte TRAKRS
Din dematerializarea acestui tip de contract rezulta un avantaj important:
Investitorul patrunde pe piata doar in functie de interesele sale nemaifiind legat de actiunile anterioare; cu alte cuvinte poate chiar sa incepa printr-o operatiune de vanzare, nemaifiind conditionat de de o eventuala cumparare anterioara (detinere a activului).
Acest avantaj este evident in cazul derivatelor pe actiuni. in cazul scaderii cotatiilor, un investitor in actiuni are doar doua alternative, ambele neprofitabile: vanzarea acestora in pierdere sau pastrarea lor in speranta cresterii din nou a preturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractele Futures.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!