Commert Bancar

Extras din referat Cum descarc?

Cu originile in Hamburg, Commerzbank a luat nastere datorita lui Theodor Wille, un comerciant C angajat in relatii comerciale cu America de SUd. Cu succes a intrat in relatii de colaborare cu companii comerciale si cu bankeri comercianti precum: L. E. Amsinck & Co., Conrad Hinrich Donner, Carl Geo. Heise, Hesse Newman & Co., Emile Nolting & Co., Wm. O'Swald & Co. si C. Woermann ; si i-a pus in legatura cu vestitii bankeri particulari din Hamburg: M. M. Warburg & Co., Lieben Konigswarter, B. H. Goldschmidt si Mendelssohn & Co. Impreuna au pus bazele unei banci multifunctionale, sub forma unei companii de stocuri. 
Comitetul fondator a fost constituit pe 26 februarie 1870 . Numele nou infiintatei interprinderi era de Banca de comert si Discount din Hamburg si reflecta principalele obiective ale strangerii de fonduri pentru facilitatrea conditiilor de comert din Hamburg.
Commerzbank a format o alianta in anii 80 cu  societatea de constructii Leonberger Bausparkasse building society si grupul de asigurari DBV . Toate 3 au lucrat impreuna cu compania elvetiana Winterthur. Aliantele au continuati si in 1999 cu grupul de asigurari Italian  Generali care a devenit noul partener al bancii. Sub aceasta noua imagine, Commerzbank a inceput sa ofere clientilor sai si servicii de asigurari.
Banca a inceput sa lucreze indeaproape cu societatea de constructii Badenia cu privire la imprumuturile pentru constructii de locuinte. Commerzbank a fost unul din fondatorii ADIG-Investment Luxemburg S.A. Cele doua companii ADIG au fuzuionat in septembrie 2002 cu Commerzbank Investment c Management ,o filiala a Commerzbank infiintata in 1969 care combina comertul cu amanuntul si afacerile cu institutiile.
In 1870 un numar de comerciantii, bankeri comercianti si bankeri privati au fondat banca de comert si discount din Hamburg. In 1900 si-au orientat activitatea cu precadere in Berlin, ceea ce a avut ca rezultat transformarea bancii in liderul bancar din acea vreme de pe terotoriul tarii. 
In 1920 a fuzionat cu Banca Privata Mitteldeutsche, o banca regionala din Magdeburg , iar in 1929 cu Mitteldeutsche Creditbank din Frankfurt. In timpul crizei din sectorul bancar din 1932 guvernul a ordonat fuziunea cu Barmer Bank-Verein Hinsberg, Fischer & Co. din Dusseldorf.
In 1940, denumirea de Commerzbank Aktiengesellschaft, nume sub care este general cunoascuta, a fost oficial adoptata in 1940.
Odata cu divizarea Europei de dupa razboi, Commerzbank si-a redus activitatea bancara cu 45%. Procesul de descentralizare a marilor banci din vestul Germaniei a determinat scindarea ei in 3 banci regionale, care au fost fuzionate in 1958 ca 'Commerzbank Aktiengesellschaft', cu sediul in Dusseldorf. Commerzbank si-a continuat activitatile bancare si si-a construit o retea la nivel national. In acelasi timp a inceput sa se extinda pe tot globul. Din 1970, activitatile administrative ale bancii au fost mutate la Frankfurd care ii este domiciliu legal din 1990.
Unul dintre obiectivele strategice principale ale bancii este mentinerea unor relatii stranse cu coorportiile si bancile de investitii. Institutiile departamentului financiar sunt responsabile cu realtiile cu clientii doemstici, bancile externe si cu ofertantii de servicii financiare, banci centrale si autoritatile


Fisiere in arhiva (1):

  • Commert Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!