Comertul Electronic Forma Moderna a Afacerilor

Extras din referat Cum descarc?

Definitia si continutul comertului electronic
Elementele componente ale comertului electronic
Avantajele si dezavantajele comertului electronic
Infrastructura comertului electronic
Internet-ul si contributia sa la e- commerce
Ce este un magazin electronic?
Diferente intre comertul clasic si comertul electronic
Tendintele de dezvoltare ale comertului electronic
1.1.Definitia si continutul comertului electronic
omertul electronic - ca noua modalitate de derulare a tranzactiilor comerciale - a devenit un mijloc tot mai important pentru desfasurarea activitatilor economice.Desi se afla abia la inceputurile dezvoltarii sale, aceasta aplicatie comerciala a noilor tehnologii din domeniul informatiei si comunicatiilor se extinde rapid, iar efectele sale sunt deja larg resimtite de toate tarile. Comertul electronic se afirma drept componenta cea mai dinamica si cea mai vizibila a Noii Economii, revendicandu-si de pe acum o pozitie dominanta in economia cunoasterii de maine.
Notiunea de comert electronic este tratata diferit , in functie de opiniile si experienta pe care au dobandit-o diversii autori care s-au ocupat de acest domeniu .Unele dintre ele se refera la toate tranzactiile comerciale si financiare care se deruleaza pe cale electronica , inclusiv schimbul electronic de date , transferul electronic de capital si toate activitatile legate de cartile de credit / debit. Altele limiteaza comertul electronic la vanzarile cu amanuntul catre consumatori , tranzactiile si platile putand sau nu sa se deruleze prin intermediul retelelor deschise ( cum ar fi Internetul ). 
Intr-un sens foarte larg , comertul electronic este un concept care desemneaza procesul de cumparare si vanzare sau schimb de produse , servicii, informatii , utilizand o retea de calculatoare , inclusiv Internet-ul. 
In sens restrans , comertul electronic poate fi privit din patru perspective, si anume :
-din perspectiva comunicatiilor - reprezinta furnizarea de informatii , produse , servicii, plati , utilizand linii telefonice , retele de calculatoare sau alte mijloace electronice ;
-din perspectiva proceselor de afaceri - reprezinta o aplicatie tehnologica indreptata spre automatizarea proceselor de afaceri si a fluxului de lucru;
-din perspectiva serviciilor - este un instrument care se adreseaza dorintelor societatilor , consumatorilor si managementului in vederea reducerii costurilor cresterii calitatii bunurilor si a vitezei de servire;
-din perspectiva on-line - reprezinta capacitatea de a cumpara si de a vinde produse, informatii pe internet sau utilizand alte servicii on-line.
Din punct de vedere stiintific , comertul electronic este definit ca" o tehnologie moderna de a face afaceri , ce se adreseaza nevoilor organizatiilor , comerciantilor si consumatorilor de a reduce costurile tranzactiilor o data cu imbunatirea calitatii bunurilor si serviciilor si cresterea vitezei de livrare. Termenul poate fi folosit si in cazul utilizarii retelelor de calculatoare , pentru cautarea si regasirea informatiilor pentru suportul deciziei umanesau institutionale".
Din punct de vedere pragmatic sunt importante si alte concepte si modalitati de definire , cum ar fi : 
-Dennis P. Geller intelege prin comert electronic " colectia de instrumente practice ce presupun utilizarea tehnologiilor Internet si care permit firmelor sa creeze , intretina si optimizeze relatiile de afaceri cu alte firme si consumatorii individuali " .
-Kalakota si Whinston definesc comertul electronic ca fiind "... o metoda moderna de afaceri , care se adreseaza nevoilor firmelor , pietelor si clientilor prin reducerea costurilor , concomitent cu imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor , precum si cresterea vitezei de livrare sau prestare . Comertul electronic nu poate fi tratat fara a avea in vedere retelele de calculatoare , utile in cautarea si gasirea informatiilor necesare sprijinirii luarii diferitelor decizii atat de catre firme , cat si de catre consumatori . " 
-Kestenbaum si Straight ofera o alta descriere comertului electronic , si anume : << Comertul electronic reprezinta o integrare a e-mailului , transferului electronic de fonduri , schimbului electronic de date si alte asemenea tehnici intr-un sistem electronic atotcuprinzator de functii economice >> .


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Electronic Forma Moderna a Afacerilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!