Cererea de Monedă

Extras din referat Cum descarc?

In economiile contemporane, derularea relatiilor comerciale si a altor raporturi de piata este strans legata de existenta instrumentelor si a mijloacelor de plata. Acest lucru impune manifestarea pregnanta a cererii de moneda.
Pe fondul presiunilor inflationiste, s-au accentuat si presiunile la nivelul cererii de moneda, Banca Centrala fiind obligata sa selecteze acea cerere viabila care, prin acoperirea ei, sa nu genereze noi tensiuni la nivelul preturilor din economie.
Vorbind despre cererea de moneda, J.M.Le Page arata ca ,,notiunea de cerere de moneda nu are nimic concludent. Macroeconomia contemporana o utilizeaza pentru a putea defini o piata a monedei, altfel spus, locul de confruntare al monedei oferite de autoritatile monetare si al incasarilor dorite de agentii economici. Variatiile venitului nominal, ale preturilor si ale ratelor dobanzilor sunt rezultatul acestor confruntari. Altfel spus, sectorul nonbancar (agentii economici, populatia), dar nu numai acesta (deoarece si statul este un mare solicitant de moneda, precum si sistemul bancar) este cel care, prin actiunile sale, conduce la stabilirea echilibrului pe piata monetara. In cele ce urmeaza vom aborda atat aspectele teoretice ale cererii de moneda, cat si manifestarea acestui fenomen in economia Romaniei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cererea de Moneda.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!