Cererea de Moneda

Extras din referat Cum descarc?

In economiile contemporane, derularea relatiilor comerciale si a altor raporturi de piata este strans legata de existenta instrumentelor si a mijloacelor de plata. Acest lucru impune manifestarea pregnanta a cererii de moneda.
Pe fondul presiunilor inflationiste, s-au accentuat si presiunile la nivelul cererii de moneda, Banca Centrala fiind obligata sa selecteze acea cerere viabila care, prin acoperirea ei, sa nu genereze noi tensiuni la nivelul preturilor din economie.
Vorbind despre cererea de moneda, J.M.Le Page arata ca ,,notiunea de cerere de moneda nu are nimic concludent. Macroeconomia contemporana o utilizeaza pentru a putea defini o piata a monedei, altfel spus, locul de confruntare al monedei oferite de autoritatile monetare si al incasarilor dorite de agentii economici. Variatiile venitului nominal, ale preturilor si ale ratelor dobanzilor sunt rezultatul acestor confruntari. Altfel spus, sectorul nonbancar (agentii economici, populatia), dar nu numai acesta (deoarece si statul este un mare solicitant de moneda, precum si sistemul bancar) este cel care, prin actiunile sale, conduce la stabilirea echilibrului pe piata monetara. In cele ce urmeaza vom aborda atat aspectele teoretice ale cererii de moneda, cat si manifestarea acestui fenomen in economia Romaniei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cererea de Moneda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!