Caracterizarea Generala a Impozitelor Indirecte

Extras din referat Cum descarc?

In conditiile economiei de piata, statul nu mai poate sa intervina in sectorul privat al economiei prin metode administrative, dar el are posibilitatea sa utilizeze anumite parghii economico-financiare, potrivit cerintelor politicii sale economice, financiar-monetare, sociale, prin care sa influenteze activitatea agentilor economici.
Reforma fiscala este parte integranta a reformei economice. Odata cu Revolutia din Decembrie 1989 in Romania au avut loc mutatii deosebite in toate planurile vietii politice, economice, sociale si culturale.
Trecerea de la un sistem hipercentralist la un sistem cu o economie de piata se desfasoara treptat, prin intermediul unei perioade de tranzitie care are ca obiect crearea mecanismelor si parghiilor necesare functionarii economiei de piata. Masurile de politica fiscala joaca un rol important in programele economice ale unei tari, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Ideea principala care s-a raspandit printre politicieni si a ghidat reformele, in special in tarile dezvoltate, a fost aceea ca piata, prin fortele sale, poate fi un ghid mai bun al unei politici de impozitare eficienta, decat interventia guvernamentala. In echivalenta cu aceasta idee au fost luate o serie de masuri pentru a genera deplasarea dintre interventionismul prin impozite catre neutralitatea impozitelor care permite reducerea distorsiunilor generate de impozite.
Majoritatea statelor lumii isi asigura finantarea cheltuielilor publice pe seama resurselor fiscale. Unele state prefera impozitele directe - pe venit si pe avere, in timp ce altele se sprijina cu precadere pe impozitele indirecte - pe consum, pe import-export. In evolutia lor impozitele directe le-au precedat pe cele indirecte, adica pe cele aplicate pe consum. In ultima perioada in Romania impozitele indirecte au o pondere mult mai mare in totalul veniturilor statului decat cele directe.
Integrarea Romaniei in structurile europene si adaptarea sa la cerintele pietei mondiale presupun crearea unei economii concurentiale, capabila sa produca pentru piata interna si pentru export numai produse competitive, corespunzatoare standardelor si


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Generala a Impozitelor Indirecte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Brezeanu Petre , Finante publice si fiscalitate intre teorie 
Marinescu Iulian si practica, Editura Fundatiei Romania 
de Maine, Bucuresti 1998.
2.Constantinescu, Organizatia Mondiala de Comert de la 
Adrian Havana la Marrakech, Editura 
Enciclopedica, Bucuresti, 1996.
3.Oprea V. TVA in revista "Economistul", nr. 
567/1995, pag.2.
4.Stancu Ion, TVA in revista "Tribuna economica" nr. 2/1991 , pag. 3.
5.Vacarel Iulian , Finante Publice, Editura Didactica si.
si colectiv Pedagocica, Bucuresti, 1999.
6. * * * Revista "Impozite si taxe".
7. * * * Revista "Tribuna Economica".
8. * * * Revista "Economistul".
9. * * * Colectia "Ziarul Financiar".


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!