Banca si Serviciile Financiare la Distanta

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Banca si operatiunile sale.1
Servicii financiare la distanta.2
Serviciul Western Union si alte sericii.4
Banci din Romania cu servicii financiare la distanta.5
Bancile virtuale.7


Extras din referat Cum descarc?

Banca si operatiunile sale

In istorie,bancile au un trecut foarte indepartat,fara a li se putea stabili cu precizie aparitia,insa cert este ca inaintea acestora au aparut:moneda,creditul,platile,care formeaza de fapt obiectul principal al activitatii bancare.
Bancile in adevaratul sens al cuvantului au aparut in anul 1171.Prima banca a fost numita Banco de Venezia .Bancile ,cu timpul, s-au dezvoltat astfel incat au devenit uriase forte financiare si cu puternice influente in viata economica si politica a lumii contemporane.
Societatiile bancare efectueaza in prezent urmatoarele operatiuni:
- Depozite la vedere si la termen,in cont,cu numerar si cu titlu,constand in atragerea resurselor banesti de la persoane juridice si fizice,in vederea pastrarii si fructificarii lor
- Pastreaza disponibilitatiile banesti ale clientiilor si efectueaza operatiuni de incasari si plati in numerar sau fara numerar,prin conturile deschise clientilor
- Acorda credite bancare,care se deruleaza pe baza de contracte,prin care societatea bancara se angajeaza sa puna la dispozitia unei persoane juridice sau fizice fonduri banesti sub forma de credite,cu obligatia beneficiarilor de utilizare eficienta si rambursare la termen;creditul poate fi pe termen scurt atunci cand operatiunea de imprumut in sume de bani nu depaseste cinci ani si pe termen lung,cand durata poate sa fie de pana la 25 ani.
Societatiile bancare acorda credite numai in limita unor resurse certe,care sa le asigure volabilitate in orice moment
- Cumpara,vinde,tine in custodie si administreaza mijloace de plata,executa plati prin virament,operatiuni de clearing si alte operatiuni de gir,pe cont propriu sau in contul tertiar.De asemenea pot sa primeasca titluri si gaj sau in pastrare,care nu pot fi,insa gajate si nici transmise altor persoane,fara consimtamantul expres al deponentului sau al celui care a constituit gajul
- In conformitate cu prevederile statutare,pot efectua schimburi valutare,operatiuni cu metale sau/si pietre pretioase,cu obiecte confectionate din acestea si cu alte valori de grad mare si lichiditate.Pot plasa,subscrie,cumpara,gestiona,pastra si vinde titluri de valoare,aceste operatiuni fiind insa limitate de reglementarile privind concurenta neloiala,precum si de restrictiile cu privire la ponderea activitatiilor conexe,in totalul activitatii precizata de autorizatie.

Servicii financiare la distanta
Bancile trebuie sa aiba in vedere ca presteaza servicii regiilor,societatiilor
comerciale,firmelor particulare si populatiei,ca acestea au posibilitatea sa opteze asupra
bancii unde isi deschid contul de disponibilitati,de aceea bancile trebiue sa slujeasca
clientii corect si cu promptitudine,sa-i ajute si sa-i indrume(inclusive printr-un control
exigent),fara a-l bloca insa,prin excese birocratice si fara a-i leza autonomia.
Pentru a exista ca afaceri viabile,bancile au nevoie de clienti.Este de preferat pentru o banca sa aiba diferite tipuri de clienti.Prin sadisfacerea nevoilor clientilor si prin oferta de servicii suplimentare,bancile isi vor pastra clientii si vor fi in masura sa ofere noi servicii.
Un serviciu al bancilor mai putin cunoscut de catre clienti este serviciul online.Utilizand aceste servicii clientii pot sa efectueze plati,transferuri de bani sau chiar sa faca cumparaturi srand comod in fotoliu acasa.Este necesar doar un calculator conectat la internet si un cont intr-o banca reala.
Deschiderea unui cont bancar necesar efectuarii operatiunilor de incasari si plati printr-o banca virtuala se face intr-o banca reala.Atat pentru persoane fizice cat si pentru cele juridice,bancile deschid,in evidentele lor,urmatoarele tipuri de coturi:
-conturi curente(la vedere)
-conturi de depozit(la termen)
In functie de anumite activitati specifice pentru clientii persoane juridice,bancile mai deschid si alte tipuri de conturi:
-conturi blocate


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca si Serviciile Financiare la Distanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!