Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala

Extras din referat Cum descarc?

Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JBIC) are un madat statutar de acordare a imprumuturilor si de intreprindere a altor operatiuni pentru promovarea exporturilor japoneze, a importurilor si a activitatilor economice straine , pentru stabilirea ordinii financiare internationale, si pentru dezvoltarea sociala si economica, pentru stabilitatea economica in tarile in curs de dezvoltare; contribuind astfel la dezvoltarea si stabilitatea economiei japoneze, si totodata a economiei internationale. Principiul JBIC este ca nu va rivaliza cu institutiile financiare din sectorul privat.
Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala a fost infiintata prin fuziunea dintre Banca de Export-Import a Japoniei (JEXIM) si Fondul pentru Cooperare Economica Internationala (OECF), pentru a contribui la dezvoltarea relatiilor economice bilaterale si a cooperarii economice cu comunitatea internationala prin acordarea de imprumuturi si asistenta financiara nerambursabila.
JBIC functioneaza efectiv de la 1 octombrie 1999 si este guvernata de prevederile unei legi interne care a fost aprobata de Dieta Japoneza, si care a intrat in vigoare la data de 16 aprilie 1999 si prevede urmatoarele:
- JBIC preia toate operatiunile JEXIM si OECF devenind astfel principala institutie financiara a Japoniei responsabila cu acordarea de imprumuturi din fonduri guvernamentale 
- de la infiintarea sa, JBIC preia toate drepturile si obligatiile Bancii de Export-Import a Japonie (JEXIM) si Fondul pentru Cooperare Economica Internationala (OECF).
- JBIC este -institutie financiara guvernamentala al carei capital este subscris in intregime de Guvernul Japoniei.
JBIC este -institutie care desfasoara operatiuni de finantare si garantare cu scopul de a promova exporturile din Japonia, importurile si activitatile economice ale Japoniei in strainatate. Functia principala a bancii este de a sustine stabilitatea economica si sociala a Japoniei, dar si a tarilor in curs de dezvoltare din lume. JBIC opereaza pe principiul de a nu concura cu institutiile financiare private, ci de a oferi servicii complementare celor existente pe piata financiara 
Capitalul social al JBIC este:
o pentru Operatii Financiare Internationale (International Financial Operations) 985,5 bilioane yeni
o pentru Operatii Economice de Cooperare Externe (Overseas Economic Cooperation Operations) -7065,6 bilioane yeni
Bugetul :
o pentru Operatii Financiare Internationale -1060 bilioane yeni
o pentru Operatii Economice de Cooperare Externe-770 bilioane yeni
Garantii : 
-Pentru Operatii financiare Internationale -1055,1 bilioane yeni
-Numarul personalului este de 869 persoane.
Cooperarea Economica (ODA)
Scopul urmarit pentru armonizarea si alinierea ajutoarelor este de a intensifica impactul si rezultatele asistentei in dezvoltare si de a creste eficienta acordarii ajutoarelor. Tarile donatoare si partenere fac eforturi unite pentru a simplifica procedurile de livrare a ajutoarelor, pentru a reduce costurile si incearca sa se alinieze la policile, programele, institutiile si sistemul partenerilor. 
The Development Assistence Committee of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD-DAC) a jucat un rol foarte important in facilitarea discutiilor cu tarile, agentiile donatoare bilaterale si institutiile multilaterale.
Contributiile JBIC pe teren:
JBIC a contribuit la implementarea alinierii politicii institutionale, armonizarii procedurilor si capacitatii de dezvoltare pentru eficacitatea livrarii ajutoarelor beneficiarlor din tarile partenere. Cu referire la activitatea JBIC in Estul Asiei operatiunea "Aid Effectivness in Est Asia" a fost cu atentie pregatita de JBIC, Banca de Dezvoltare Asiatica (Asian Development Bank-ADB) si Banca Mondiala.
In Vietnam, sub tutela guvernului tarile donatoare si guvernul adreseaza cerintele de armonizare si aliniere incluzand politica de dezvoltare si capacitatea de dezvoltare prin Partner Group on Aid Effectivness (PGAE). JBIC s-a consultat cu Agentia Franceza de Dezvoltare (AFD), Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) din Germania si Banca Mondiala cu privire la managementul finantelor publice si a mediului inconjurator. Este -initiativa a 5 banci importante.
Eforturile initiate de JBIC s-au extins si in alte tari, de exemplu Filipine si Indonesia.
In Japonia asistenta pentru dezvoltare economica in tarile in curs de dezvoltare se refera la "Cooperarea Economica".
Cooperarea Internationala este divizata in 4 categorii:
- asistenta pentru dezvoltarea oficiala (ODA)
- alte fluxuri oficiale (OOF)
- fluxuri private(PF)
- subventiile agentiilor non profit.
ODA cuprinde fluxurile de fonduri care intrunesc urmatoarele conditii:
o sunt oferite de agentiile oficiale sau de agentiile lor executive
o sunt administrate in scopul promovarii dezvoltarii economice si a bunastarii din tarile in curs de dezvoltare ca principal obiectiv


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!