Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

Cuprins referat Cum descarc?

PLAN
1)BERD-prezentare generala.
2)Conditii de acordare a finantarii BERD.
3)Organismul de conducere, presedinti ai BERD.
4)Tarile membre la BERD.
5)Proiectele bancii.


Extras din referat Cum descarc?

1)BERD a fost infiintata in anul 1991 dupa prabusirea comunismului in Europa, in scopul consolidarii economiilor de piata si a democratiilor in 27 de tari din Europa Centrala pina in Asia Centrala. BERD este detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale(Comunitatea Europeana si Banca Europeana de Investitii). Cu toate ca actionarii sai apartin sectorului de stat, BERD investeste mai ales in sectorul privat, de regula impreuna cu alti parteneri comerciali.BERD ofera finantari de proiecte pentru banci, intreprinderi industriale si comerciale, adresandu-se atat noilor initiative cat si companiilor deja existente. De asemenea, colaboreaza si cu societati din sectorul public pentru a sprijini privatizarea acestora, restructurarea intreprinderilor de stat si imbunatatirea serviciilor municipale sau comunale. Scopul institutiei este de a asista statele din Europa Centrala si Asia Centrala in dezvoltarea economiei de piata. De asemenea, mandatul atribuit BERD la infiintare stipuleaza faptul ca institutia va colabora doar cu statele care adopta principii de guvernare democratice. BERD are un capital subscris de 20 mld. euro, cele mai semnificative contributii apartinand SUA - 2 mld. euro, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie - cate 1.7 mld. euro, Federatia Rusa - 800 mil. euro, Comunitatea Europeana si Banca Europeana de Investitii - 600 mil. euro, etc. Soliditatea financiara a Bancii este demonstrata si de calificativul acordat de principalele agentii internationale de rating: AAA de la Standard & Poor's si Aaa de la Moody's. BERD este cel mai mare investitor institutional in regiune si mobilizeaza investitii straine directe semnificative, pe langa propriile finantari. In 2006, BERD si-a asumat angajamente financiare in tarile centrale si est-europene totalizind 550 milioane EUR, in descrestere fata de 700 milioane EUR in anul 2005 si 1.600 milioane in 2004. Desi actionarii BERD sunt din sectorul public, Banca investeste in principal in intreprinderi private (minim 60% din valoarea operatiunilor dintr-un anumit stat), de obicei impreuna cu parteneri comerciali. BERD are atributele unei banci care faciliteaza restructurarea, inclusiv financiara, premergatoare privatizarii unor mari unitati din tarile in tranzitie. Pentru imprumuturile adresate sectorului de stat utilizeaza garantii guvernamentale, iar dobanda este la nivelul pietei. 30% din resursele BERD sint adresate dezvoltarii sectorului financiar si a celui nebancar, 
precum si imbunatatirii serviciilor municipale. 
2) Finantarile BERD pentru proiectele care apartin sectorului privat fluctuiaza intre 5 milioane EUR si 250 milioane EUR, sub forma de imprumuturi sau de participatii la capitalul social. Cifra medie a investitiilor BERD este de 25 milioane EUR.
Proiectele de proportii mai mici pot fi finantate prin intermediari financiari sau prin programe speciale care se adreseaza investitiilor de dimensiuni reduse in tarile mai putin dezvoltate.
Criterii 
Pentru a fi admisibil pentru o finantare, proiectul trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii:
-sa fie situat intr-una din tarile in care BERD opereaza
-sa aiba bune perspective comerciale
-sa aiba un aport de capital in numerar sau in natura din partea sponsorului proiectului
-sa fie util pentru economia locala si pentru dezvoltarea sectorului privat
-sa satisfaca criteriile financiare si ecologice existente.
Structura proiectelor
BERD adapteaza fiecare proiect in functie de nevoile clientilor si de situatia specifica a tarii, regiunii si sectorului in cauza. De regula BERD finanteaza maxim 35 la suta din costul total al unui proiect care pleaca de la zero sau 35 la suta din capitalizarea pe termen lung a societatii responsabile de realizarea proiectului. Sponsorii trebuie sa contribuie cu un aport de capital semnificativ, cel putin egal cu investitia BERD.
Este de asemenea necesara asigurarea unor surse suplimentare de finantare, din partea sponsorilor, a altor co-finantatori sau obtinute prin intermediul programului de imprumut sindicalizat oferit de BERD.


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!