Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea generala a intreprinderii: S.C. BIOFARM S.A.
1.1. Descrierea societatii
S.C. Biofarma S.A. este dupa forma juridica de organizare persoana juridica romana avand forma de societate pe actiuni. Aceasta isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane.
Durata de activitate a societatii este nelimitata.
Obiectul principal de activitate este producerea si comercializarea medicamentelor de uz uman, cod CAEN 2442 ,,Fabricarea preparatelor farmaceutice".
In anul 2009 nu s-au inregistrat variatii in capitalul social, valoarea acestuia fiind de 109.486.150 lei cu o valoare nominala pe actiune de 0.1 RON.
In 2005 actionarii majoritari ai societatii, au fost societati cu profil similar din Statele Unite si o persoana fizica -- reprezentat al uneia din ele. Presedintele Biofarm, reprezentat de acea persoana fizica, a renuntat la pozitia majoritara in societate, prin vanzarea tuturor actiunilor detinute. Acesta plecare nu s-a realizat, insa, in favoarea unui investitor strategic sau financiar, dupa cum se intampla de obicei, ci prin vanzarea actiunilor in piata, in favoarea unui numar mai mare de persoane fizice si juridice. Astazi cea mai mare detinere raportata in actionariatul societatii este de 17,42%.
Structura actionariatului la 30 iunie 2010 era urmatoarea:
Numar de actiuni %
S.I.F. OLTENIA S.A. 190.773.427 17.4244
S.I.F. MOLDOVA S.A. 125.493.144 11.4620
S.I.F. BANAT-CRISANA S.A. 157.745.894 14.4078
AVAS 11,448,753 1.04568
PERSOANE FIZICE SI JURIDICE 609.400.281 55.6602
Total actiuni 1,094,861,499 100.00000
In cursul anului 2010 Adunarea Generala a Actionarilor a decis majorarea capitalului social de la 97.755.491 lei la valoarea de 109.486.150 lei din profitul net al anului 2009, prin emiterea de actiuni ce au fost distribuite gratuit actionarilor societatii.
Conducerea societatii se desfasoara prin urmatoarele structuri de putere si decizie:
- Adunarea Generala a Actionarilor;
- Consiliul de Administratie, cu urmatoarele atributii:
a) aproba structura organizatorica, contractul colectiv de munca, functiile, atributiile si competentele, nivelul si regimul de salarizare a personalului societatii, pe compartimente;
b) aproba contarctarea de imprumuturi bancare si acordarea de garantii;
c) stabilesc tactica si strategia de marketing;
d) aproba infiintarea sau desfiintarea de filiale, unitati de productie, unitati de depozitare, precum si participarea cu capital la alte societati comerciale;
e) rezolva orice alte probleme stabilite de Adunarea Generala a Actionarilor;
f) aproba premiile trimestriale din profit pentru personalul propriu si acordarea de ajutoare sociale salariatilor;
g) aproba scoaterea din uz a mijloacelor fixe amortizate integral, precum si a celor cu durata de functionare neindeplinita si modul de valorificare al acestora;
Consiliul de Administratie al S.C. BIOFARM S.A. in perioada 01.01.2010 - 31.12.2010 a fost alcatuit din: 
- Danut VASILE - presedinte C.A.
- Calitoiu Elena - membru C.A.
- Ion ANDREI - membru C.A.
- Alexandru Adrian CEUCA - membru C.A.
- Ioan CUZMAN - membru C.A.
Adunarea Genarala a Actionarilor este organul de conducere al societatii, care decide asupra activitatii acesteia si a politicii economice si comerciale.
La 30.06.2010 societatea avea in proprietate :
- terenul situat in strada Iancu de Hunedoara nr. 40-42;
- terenul din strada Gura Badicului.
Nu s-a obtinut titlu de proprietate asupra terenului aflat in folosinta in str. Logofat Tautu nr. 99. 
Terenul in folosinta din str. Logofat Tautu nr. 99, nu este inclus in situatiile financiare ale S.C. BIOFARM S.A., datorita faptului ca documentele ce atesta proprietatea nu au fost inca obtinute, existand notificari pe Legea nr. 10/2001.
In conformitate cu prevederile HG 834/1991 art. 1, societatea solicita obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, necesar desfasurarii activitatii conform obiectului de activitate. 
Valoarea terenului pentru care se va obtine certificat de atestare a dreptului de proprietate va fi stabilita in baza prevederilor legale. Cu valoarea terenurilor se va majora capitalul social al Societatii iar actiunile vor intra in proprietatea statului.
1.2. Descriere produse
Biofarm are peste 150 marci verbale, marci grafice si sloganuri proprii inregistrate la O.S.I.M., multe dintre ele fiind prezente pe piata farmaceutica romaneasca de peste 40 de ani.
In anul 2009 compania Biofarm si-a consolidat pozitia prin lansare de produse noi folosind cercetarea si dezvoltarea ,,in-house" si deasemenea prin metoda ,,in-licensing" prin colaborare cu alte firme producatoare de medicamente. 
In prezent, compania este certificata cu standardul EN ISO 9001:2000, in conformitate cu Ghidul privind Buna Practica de Fabricatie pentru Medicamente de Uz Uman (G.M.P.) pentru toate liniile de productie. 
In contextul unei piete farmaceutice competitive, Biofarm si-a imbunatatit si diversificat permanent gama de produse, ajungand in prezent la un portofoliu de 130 de produse. Produsele BIOFARM acopera o mare varietate de clase terapeutice fiind destinate, in functie de acestea, unei largi palete de consumatori, eterogena atat din punct de vedere al categoriei de varsta cat si al afectiunilor de care acestia sufera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Surselor de Finantare ale Intreprinderii.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!