Analiza Starii Financiare la SC Mechel Campia Turzii SA

Extras din referat Cum descarc?

Cap.1 Prezentare generala a S.C. Mechel Campia Turzii S.A.
Mechel Campia Turzii SA face parte din grupul Mechel. Mechel este o companie care activeaza in domeniul de minerit si metalurgie si uneste producatori de carbune, minereu de fier, nichel, otel, produse laminate si produse din sarma. 
Intreprinderea a luat fiinta in anul 1920, incepandu-si activitatea ca producator de sarme si cuie. Prin realizarea unor investitii succesive a ajuns unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din tara si strainatate. In prezent, sub conducerea concernului rus Mechel, societatea ocupa un loc semnificativ in industria siderurgica datorita diversitatii ofertei sale de produse, a implementarii sistemului de management de mediu performant si a automatizarii procesului de fabricatie.
-Obiectul principal de activitate al societatii consta in:
- Productia de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje
- Structura capitalului social
Conform bvb.ro, in data de 05.10.2009 capitalul social al Mechel Campia Turzii s-a majorat, el ajungand la nivelul de 240.260.522.4 lei, fiind impartit intr-un numar de 41.424.228 actiuni.
Primii 3 actionari dupa numarul de actiuni detinute sunt urmatorii: 
- MECHEL INTERNATIONAL HOLDINGS GmbH BAAR CHE cu 86,5607% din numarul total de actiuni
- SIF BANAT CRISANA cu 11,1145%
- AVAS avand 1,0263%
- Categorie de marime
S.C Mechel Campia Turzii S.A. se incadreaza la categoria ,,entitati mari" avand peste 2600 angajati, un volum al activelor peste 400.000.000 lei si o cifra de afaceri neta peste 660.000.000 lei.
Actiunile societatii se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din data de 28.11.2000
-Principalii clienti:
- societatile de constructii romanesti
- exporturi - Rusia, international.
-Principalii concurenti: 
- Lamdro SA Drobeta Tr Severin
- Laminate SA Focsani
In vederea analizei starii financiare la S.C. Mechel Campia Turzii S.A. vom utiliza situatiile financiare ale entitatii pe perioada 2006 - 2008, informatiile oferite de Bursa de Valori Bucuresti precum si alte informatii din mediul economic avute la dispozitie , asa cum sunt acestea prezentate in anexe.
Cap 2. Analiza pozitiei financiare la S.C. Mechel Campia Turzii S.A.
Analiza pozitiei financiare vizeaza analiza de ansamblu a pozitiei financiare si analiza echilibrului pozitiei financiare conform metodologiei prezentate in capitolul 4 din prezentul material.
1. Analiza de ansamblu a pozitiei financiare
In cadrul analizei de ansamblu a pozitiei financiare se urmaresc aspecte privind evolutia si structura elementelor de active/datorii/capitaluri proprii.
1.1 Analiza evolutiei pozitiei financiare
Analiza evolutiei sau trendului pozitiei financiare presupune determinarea indicilor cu baza in lant calculati pentru elementele de active/datorii/capitaluri proprii, asa cum rezulta din Anexa 1 ,, Analiza evolutiei pozitiei financiare". Pe baza acestora avem urmatoarele rezultate ale analizei:
1.1.1 Analiza evolutia activelor
-Analiza evolutiei activelor imobilizate
In 2007 fata de 2006:
- Se inregistreaza o scadere a activelor imobilizate (simbolizate AI) cu 2,2% scadere care urmeaza in linii generale scaderea imobilizarilor corporale (simbolizate IC) de 1,97% datorita unei proportii semnificative a valorii IC in totalul AI. 
In 2008 fata de 2007:
- Activele imobilizate au crescut intr-un procent semnificativ de 21,55%, datorita cresteri imobilizarilor necorporale si corporale cu 716,49% respectiv 20,82%, in conditiile in care valoarea imobilizarilor financiare au scazut cu un procent mic de 6,78%. 
1. Analiza evolutiei imobilizarilor necorporale 
Imobilizarile necorporale ale entitatii sunt reprezentate doar la doua posturi bilantiere: "Concesiuni brevete, licente, marci, drepturi si valori similare si alte imobilizari necorporale" si "Avansuri si imobilizari necorporale in curs". In anul 2008 imobilizarile necorporale sunt reprezentate doar de ,,Concesiuni, brevete, licente, marci, drepturi si valori similare si alte imobilizari necorporale".
Analiza evolutiei imobilizarilor necorporale o surprindem cu ajutorul ritmului modificarii imobilizarilor corporale (IIC) de unde deducem aspecte extensive (de marime) privind cresterea sau scaderea valorii la aceasta categorie.
In 2007 fata de 2006:
- Imobilizarile necorporale ale societatii scad cu 67,75% (IIN = 32,25%) scadere datorata altor imobilizari necorporale, acestea influentand asupra valorii imobilizarilor necorporale in mod semnificativ (scadere cu 67,75%) .
- De asemenea, se continua ritmul decontarii avansurilor fata de furnizori mai vechi de imobilizari necorporale, ceea ce genereaza o reducere a avansurilor ramase de decontat cu un procent semnificativ, de 80 % (IAvn= 23,66%).


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Starii Financiare la SC Mechel Campia Turzii SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!