Analiza pieței imobiliare din Germania

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1. PARTICULARITATI ALE PIETEI IMOBILIARE DIN GERMANIA 3
CAPITOLUL 2. ANALIZA SI EVOLUTIA PIETEI IMOBILIARE DIN GERMANIA 9
2.1. CARACTERISTICI GENERALE. 9
2.2. EVOLUTII ALE PRETURILOR LOCUINTELOR LOCALE. 12
2.3. PIATA IMOBILIARA A SPATIILOR PENTRU BIROURI. 14
CONCLUZII 16
BIBLIOGRAFIE 17


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1. PARTICULARITATI ALE PIETEI IMOBILIARE DIN GERMANIA
Piata imobiliara infatiseaza totalitatea operatiunilor ce implica drepturile de proprietate sau de folosinta asupra terenurilor si cladirilor. Tranzactia imobiliara reprezinta acel transfer de proprietate (temporar sau permanent) al unui drept de la o parte la cealalta in schimbul unei sume de bani.
Germania cu capitala Berlin, este o tara situata in Europa Centrala, cu implicatii in diferite organizatii internationale. Aceasta a devenit stat membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 1958 fiind unul dintre cei mai mari finantatori, avand o contributie de 22 miliarde euro, suma reprezentand aproximativ 20% din bugetul comun. 
Aceasta este una din tarile cu o economie nationala importanta din Uniunea Europeana, detine locul 4 pe plan economic. Economia Germaniei este o economie sociala de piata foarte dezvoltata. 
Conform site-ului www.europa.eu cele mai importante sectoare ale economiei Germaniei in anul 2016, erau: 
- industria - cu o pondere de 25,6%; 
- administratia publica, apararea, educatia, sanatatea si asistenta sociala - pondere 18,4%
- comertul cu ridicata si cu amanuntul, transporturile, serviciile de cazare si alimentatie publica - pondere 15,7% 
O evolutie detaliata a celor mai importanti indicatori economici pentru Germania este prezentata in tabelul nr.1.1.
Tabelul nr.1.1. Evolutia indicatorilor economici ai Germaniei pentru perioada 1980-2018
Sursa: en.wikipedia.org
Pe baza tabelului nr.1.1. putem observa ca din anul 2010 si pana in prezent PIB-ul Germaniei a avut un trend ascendent. Aceasta tara reprezinta o putere economica europeana deosebita, avand in anul 2018 un PIB pe cap de locuitor in valoare de 42,177 USD aproximativ (40,852 euro) situandu-se astfel pe locul 11 in comparatie cu Europa.
In ceea ce priveste rata somajului din Germania aceasta este una foarte scazuta, avand o pondere de 3,4% in anul 2018, reprezentand o diminuare fata de anul precedent cand aceasta avea o valoare de 3,8%; nivelul ratei somajului din Zona Euro fiind de 6,7%.
Rata anuala a inflatiei din Germania in anul 2018 a fost de 1,9% constatandu-se o majorare fata de anul 2017 cand aceasta avea un procent de 1,7%.
Datortia numarului mare de vanzatori si a volumului mare al tranzactiilor, piata imobiliara poate fi considerata o piata a concurentei perfecte, motivul principal care subliniaza aceasta idee fiind legata de imposibilitatea vanzatorilor de a stabili un pret de tranzactionare, lucru asemanator ca si in cazul cumparatorilor sau a investitorilor imobiliari. Astfel, pretul pe o astfel de piata este stabilit in functie de raportul cererea/oferta la momentul actual. 
In tabelul nr.1.2. sunt prezentate costurile aferente pentru achizitionarea sau inchirierea unui apartament in cele mai dezvoltate orase din Germania.
Pretul pentru achizitionarea unui aparament din Germania poate varia in functie de locatia acestuia. Astfel, pentru un apartament situat in Munchen (considerat lider german la preturi ridicate) pretul pe metru patrat poate varia de la 6.000 EUR la 10.000 EUR, iar pretul de achizitie al apartamentelor din cartierele principale a orasului Munchen este de aproximativ 7.800 euro/mp. In cazul oraselor Berlin si Frankfurt situatia este putin mai blanda, preturile fiind situate intre 3.000 EUR si 6.000 EUR.
In ceea ce priveste pretul chiriilor, acesta variaza in functie de suprafata cat si locatia in care este situat aparamentul. De exemplu, pentru un apartament cu o suprafata de 50-90 mp, chiria va fi intre 700-2.300 EUR pe luna, in timp ce pentru un apartament cu o suprafata cuprinsa intre 100-130 mp, chiria se va situa intre 1.300-2.500 EUR pe luna


Fisiere in arhiva (1):

 • Analiza pietei imobiliare din Germania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Site-uri web:
- https://www.bnppre.de
- https://europa.eu
- https://www.globalpropertyguide.com/
- https://www.realestate.bnpparibas.com
- https://en.wikipedia.org


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!