Analiza Echilibrului Financiar

Extras din referat Cum descarc?

1. PREZENTAREA SOCIETATII
S.C. LACTO BRAV S.R.L. BRASOV a fost infiintata in anul 2004 de catre cei 2 actionari Popescu Marian care a contribuit la deschiderea unitatii cu un aport de capital in valoare de 100.000 RON si Boboc Daniel cu aport in natura constand in utilaje si locul in care se desfasoara activitatea. Cei doi actionari au beneficiat si de sprijinul statului printr-o subventie de la Uniunea Europeana prin programul Saphard.
Obiectul de activitate al unitatii consta in productia si distributia de produse lactate: Lapte, Lapte batut, Sana, Smantana, Kefir, Cascaval, Branza telemea, etc. 
Societatea are un numar de 50 de angajati: Director general, Director economic, Contabil, Reprezentanti vanzari, Ingineri de productie, Medic veterinar, Soferi, Magazioneri, Muncitori necalificati care isi desfasoara activitatea in doua schimburi.
Furnizorii de materii prime si auxiliare sunt reprezentanti din Bucuresti, Covasna, Sibiu, Pitesti, Bacau. Laptele colectat este depozitat in tancuri mobile si distribuit de catre furnizori in fiecare dimineata cand incepe activitatea de productie in functie de comenzile primate in urma cu o zi.
Clientii societatii sunt persoane juridice de pe piata interna din cele mai importante orase ale tarii. Produsele sunt distribuite si pe piata din mediul rural, insa vanzarile nu sunt intocmai consistente. Cele mai multe venituri venind din vanzarea produselor in mediul urban mai exact prin desfacerea produselor in hiper si supermarketuri unde exista o cerere mai mare.
Societatea isi rezerva dreptul de a alege furnizorii dar si clientii; in momentul de fata societatea nu se afla in litigiu cu nici un client sau furnizor.
La sfarsitul exercitiului financiar intreprinderea intocmeste Bilant contabil prescurtat, de unde vom lua date reprezentative pentru analiza echilibrului financiar, Contul de profit si pierdere care reflecta performantele intreprinderii, Note contabile explicative la situatiile financiare anuale.
Pentru analiza S.C. LACTO BRAV S.R.L. BRASOV am luat date din Bilantul prescurtat al societatii de la inceputul si sfarsitul anului 2006.
2. ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR
2.1. FONDUL DE RULMENT NET (FRN)
Reprezinta diferenta dintre capitalurile permanente ale societatii si totalul activelor imobilizate.
FRN = Capitaluri permanente(Cpr) - Active imobilizate(Ai)
Cpr = Capitalul propriu - Datorii mai mici de un an (DL) 
Cpr(01.01.2006) = 70.557 + 154.725 = 225.282
Cpr(31.12.2006) = 70.597 + 286.054 = 356.651
FRN (01.01.2006) = 225.282 - 62.244 = 154.725
FRN (31.12.2006) = 356.651 - 35.444 = 321.207
Situatia fondului de rulment de la inceputul si de la sfarsitul anului 2006 este pozitiva. Aceasta situatie denota un semnal favorabil in ceea ce priveste solvabilitatea intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Echilibrului Financiar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!