Analiza Cheltuielilor unei Intreprinderi

Cuprins referat Cum descarc?

1.Notiuni generale 3
2.Modalitati de analiza a costului de productie 4
3.Analiza cheltuielilor intreprinderii 4
4.Analiza cheltuielilor aferente veniturilor firmei 8
5.Analiza cheltuielilor de exploatare 9
6.Analiza cheltuielilor la 1000 lei cifra de afaceri 10
7.Analiza cheltuielilor variabile si fixe 11
7.1.Analiza cheltuielilor variabile 11
7.1.1.Analiza factoriala a cheltuielilor variabile 12
7.2.Analiza cheltuielilor fixe 13
7.2.1.Analiza factoriala a cheltuielilor fixe 14
8.Analiza principalelor categorii de cheltuieli 15
8.1.Analiza cheltuielilor materiale 15
8.2.Anali8za cheltuielilor cu materialele 16
8.3.Analiza cheltuielilor cu amortizarea 17
9.Analiza cheltuielilor cu personalul 18
10.Analiza cheltuielilor cu utilajele 21
11.Analiza cheltuielilor indirecte 22
12.Analiza cheltuielilor cu dobanzile 23
13.Analica costului pe produse 24
13.1.Analiza costului marginal 25


Extras din referat Cum descarc?

Realizarea obiectului de activitate al oricarei interprinderi,in esenta generator de venituri,reclama importante eforturi materiale,de munca si banesti concretizate,de regula, in cheltuieli."In sfera productiei materiale,serviciilor si prestatiilor,<<exploatarea>> se regaseste in procesul de transformare a valorilor materiale, sub actiunea fortei de munca si a potentialului tehnic de productioe,in produse finite sau servicii care, prin vanzare,aduc din nou ciclul economic la forma de <<obani>>...iar acestia trebuie sa fie neaparat mai multi decat cei avansati pentru a puitea supravietui societatea comerciala de productie .In sfera circulatiei marfurilor <<exploatatrea>> vizeaza procesul de cumparare a marfurilor si ambalajelor, precum si cheltuielile de circulatie pe care le ocazioneaza, urmat de vanzarea lor... din nou urmand obtinerea unui excedent banesc ca expresie a avansului veniturilor dobandite asupra cheltuielilor efectuate." 
Prin urmare, o mare diversitate de operatii economice conduc la transformarea unor elemente ale patrimoniului economic in rezultate economico-financiare:
A1) cheltuieli care, in principiu, semnifica o ,,saracie"a interpinderi, generata fie ide o miscare a unor elemente de active patrimoniale,fie de o crestere a unor elemente de pasive patrimoniale (capitaluri proprii sau datorii).Potrivit Cadrului general de intocmire si prezentare a situaliilor financiare elaborat de IASB cheltuielile reprezinta ,,diminuari ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de iesiri sau scaderi ale valorii activelor sau cresteri ale datoriilor,care se concretizeaza in reduceri ale capitalurilor proprii, altele decat cele rezultate din distribuirea acestora catre actionari."
B1)venituri care,in principiu, semnifica o ,,imbogatire" a intreprinderii, generata fie de o crestere a unor elemente de active patrimoniale, fie de o scadere a unor elemente de pasive patrimoniale(capitaluri proprii sau datorii). Potrivit Cadrului general de intocmire si prezentare a situaliilor financiare elaborat de IASB,veniturile reprezinta ,,cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de intrari sau cresteri ale valorii activelor sau descresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalurilor proprii, altele decat cele rezultate din contributia actionarilor." 
b) In sens restrans se concretizeza in: profit si pierdere.
2.Modalitati de analiza a costului de productie
Reducerea costurilor de productie, de principiu, poate fi conceputa numai acolo unde exista rezerve in acest sens,Teoretic, in orice intreprindere exista asemenea rezerve, determinate de progresul continuu al factorilor de productie, de aplicarea in practica a rezultatelor cercetarilor stiintifice.Punerea lor in valoare este conditionata de cunoasterea existentei acestora, a dimensiunii lor si actiunea practica pentru materializarea masurilor stabilite.
Conducerea prin costuriimplica stabilirea unor costuri normale, care constituie criteriul permanent de comparatie acomportamentului diferitelor categorii de cheltuieli.
Teoria si practica mondiala cosidera ca fiind costuri normale:
-standardele de cheltuieli stabilite pe baza tehnologiilor de fabricatie care asigura obtinerea produselor la parametrii proiectati.
-nivelul cel mai scazut de cheltuieli inregistrate in ramura de activitate respectiva
legatura cu aceasta problema, in literatura de specialitate se dau anumite marimi ca de exemplu 12% din capitalul propriu, nu mai putin de 13% din cifra de afaceri, 9-15% din costuri etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Cheltuielilor unei Intreprinderi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!