Adoptarea Euro

Extras din referat Cum descarc?

Articolul ce urmeaza a fi examinat mai jos descrie formele de convergenta nominala in comparatie cu formele convergentei reale din zona euro.Examinam criteriilor de convergenta si unde se afla euro dar si spre ce tendinte se indreapta.Mai vorbim si despre perioada dinaintea crizei respectiv dupa criza, si vom observadin graficele de mai jos unde se afla moneda euro, fluxul si refluxul in convergenta reala si elementele care ingreuneaza decizia de favorizarea a zonei euro.
Introducere
Inainte de a intra in amanunt si a dezbate tema de mai sus voi vorbi despre adoptarea euro, pentru a face parte din zona euro si de a face circulata moneda euro pe piata unui stat trebuie indeplinite niste cerinte legale de catre orice tara care doreste sa faca parte din Uniunea Monetara.Daca ne raportam la deficitul public vom observa ca pragul de calificare pentru zona euro face referire la rata imprumuturilor guvernamentale care nu trebuie sa depaseasca pragul de 3 puncte procentuale din PIB, deaceea si datoria publica trebuie sa fie inferioara la 60 de puncte procentu ale din produsul intern brut. 
I
Daca vorbim despre adoptarea euro si ne referim la tara noastra, Romania are un plan si o data tinta ca ar vrea ca pana in anul 2022 sa adopte euro. Dar spre deosebire de Polonia,Cehia si Ungaria acolo adoptarea euro nu are o data tinta sperand ca vor adopta moneda intr-un viitor cat mai apropiat. 
Adoptarea monedei euro nu reprezinta o modificare simpla de moneda si prin urmare nu este un venit pentru bancile comerciale. Moneda euro se dezvolta cu o rapiditate crescuta pe piata valutara fata de dolar, deaccea este si considerata ca fiind o moneda sigura.
Intrarea in aceasta zona a euro este o schimbare fundamentala pentru o economie in care cursul de schimb este flexibil. Pentru un succes in zona euro amintim urmatoarele reforme structurale care se refera la aducerea in economie a unui grafic care este destul de flexibil in ceea ce priveste pietele bunurilor si a factorilor de productie pentru a acoperi disparitia ajustorului realizata de cursul de schimb si sa garanteze durabilitatea convergentei nominale prin disparitia inflatiei.
Planul detaliat trebuie safie sustinut de factori politici ce ofera ca si garantie ca obiectivele stabilite se vor lega de ciclul electoral. Mediul inainte de criza se prezinta ca avand un capital foarte scazut la risc, convergenta economica era foarte captiva la ceea ce inseamna economiile dezvoltate, iar daca analizam mediul post-criza vom gasi ca fata de perioada dinainte de criza avem o aversiune ridicata la risc, un dezechilibru macroeconomic sau corectat in cea mai mare parte, iar ceiteriile convergentei nominale sunt tangibile. 
II
Prin convergenta reala intelegem de cele mai multe ori convergenta PIB-ului real pe cap de locuitor indreptandu-se spre nivelul din zona euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Adoptarea Euro.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

A.Carti, Articole:
- Convergenta nominala si reala a economiei Romaniei in contextul integrarii in Uniuna Economica si Monetara;Editura ASE;2016;Bogdan Andrei Dumitrescu.
- Convergenta economica si rolul cunoasterii in conditiileintegrari in Uniunea Europeana; Editura Universitatii"Alexandru Ioan Cuza'' Iasi;Panaite Nica,Dumitru Zait, Teodora Roman, Andrei Nestian.
- Marele impas in Europa;Polirom; Daniel Daianu 2015.
B.Pagini web:
- www.bnr.ro
C.Legislatie:
- Articolul 121(1) din Tratatul Comunitatii Europene.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!