Referat de Evaluare a Unui Copil Delicvent

Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere :
Numele si prenumele inculpatului : A.V.
Data si locul nasterii : Octombrie 1995, Municipiul X
Adresa : Localitatea X
Fapta / faptele pentru care subiectul referatului este inculpat / condamnat / sanctionat cu o masura educativa : Minorul A.V. in varsta de 17 ani, fara antecedente penale, a participat, alaturi de alte doua persoane ,fiind si ele minore la comiterea mai multor fapte penale distincte, molestarea unei persoane pe strada in timpul nopti si sustragerea dintr-un magazin bunuri ,bani si produse elecronice 
Instanta de judecata care a solicitat referatul de evaluare : Judecatoria Z
Numarul dosarului penal : XXXX/2012
Termenul de judecata : X.04.2012
Numarul si data adresei de sesizare : X.04.2012
Numele si prenumele consilierului de probatiune : B.I.
II. Sursele de informatii :
Pentru intocmirea acestui referat au fost contactate aproximativ 8 surse de informatii, in cadrul a 10 interviuri 
1. A.V. - inculpatul - 4 intrevederi
2. E. V. - mama inculpatului - 2 intrevedere
3. M.C. - diriginta inculpatului - 1 intrevedere
4. I.G. - directorul institutiei de invatamant - 1 intrevedere
5. C.V. - fratele inculpatului - 1 intrevedere
6. B.A. - referent in cadrul SPAS - 1 intrevedere
III. Date privind persoana pentru care a fost solicitat referatul de evaluare
Informatii referitoare la mediul familial si social
Minorul A.V. , in varsta de 17 ani , provine dintr-o familie monoparentala pe linie materna. Acesta locuieste impreuna cu mama si fratele sau in varsta de 23 de ani , in casa proprietate personala a mamei, in conditii adecvate, insa veniturile familiei sunt modeste 
Dificultatile minorului A.V. au aparut odata cu disparitia tatalui sau, concomitent cu inrautatirea starii sanatatii mamei. Ca efect imediat s-a putut observa, pe fondul diminuarii autoritatii parentale si implicit a supravegherii minorului, aparitia unor manifestari atitudinal-comportamentale cu aspect predelincventional (lipsa de acasa pe timp de noapte , asociata cu frecventarea unui anturaj negativ , absenteism corelat cu scaderea randamentului scolar, consum de alcool si uneori consumarea de droguri). Aceasta conduita anunta practic comportamentul infractional al minorului, care s-a manifestat ca o criza de scurta durata. Nu trebuie neglijat insa impactul arestului preventiv in care minorul a fost initial cercetat, care a intrerupt brusc potentialele acte infractionale. Intervievarea minorului A.V. pentru evaluarea presententiala a fost realizata in penitenciar.
Informatiile legate de evolutia lor pe parcursul ciclului scolar
Minorul A.V era elev in clasa a XI-a, cu frecventa redusa, la liceul din orasul unde are domiciliu. A fost transferat la aceast liceu la recomandarea directorului fostei scoli generale, din cauza dificultatilor scolare. Asftel, incepand din clasa a VII-a (odata cu disparitia tatalui), minorul a inregistrat o scadere progresiva a randamentului scolar, ce a culminat cu 2 repetitii(clasa a VII-a si a VIII-a),cauzate in principal de absenteism, corigente si altercatii cu unii colegi din scoala.
Fosta profesoara il caracterizeaza pe A. ca fiind o persoana ascultatoare,practica si modelabila insa si o persoana impulsiva, independenta si foarte influentabila. Pe acest fond, se poate remarca o predispozitie spre consumul de alcool,droguri care, poate declansa reactii violente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat de Evaluare a Unui Copil Delicvent.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!