Reducerea Abandonului Scolar in Mediul Rural

Extras din referat Cum descarc?

Educatia este considerata un ,,drept fundamental in sine si una dintre cheile exercitarii altor drepturi inerente naturii umane  Ca un drept care contribuie la autonomia individu-lui, educatia este principalul instrument care permite adultilor si copiilor marginalizati din punct de vedere economic si social sa iasa din saracie si sa obtina mijlocul de a participa, din plin, la viata comunitatii lor.
Tinand cont de importanta pe care o au educatia si formarea profesionala pentru individ si in acelasi timp pentru societate excluziunea individului din sistemul de invatamant nu mai constituie doar o problema a scolii, ci si a societatii.
Elevii exclusi din sistemul educational nu sunt considerati doar victime ale inegalitatilor sociale, educationale ci si tineri costisitori pentru societate, datorita cheltuielilor pe care le presupune pregatirea si integrarea profesionala , sustinerea lor prin mecanismele de asistenta sociala 
Ultima statistica a Ministerului Educatiei , inca nefacuta public , a scos la iveala faptul ca rata abandonului scolar s-a dublat in ultimii zece ani.
7.1  Identificarea cauzelor care au dus la aparitia problemei
- Principalele cauze sunt saracia extrema si lipsa mijloacelor de transport. Majoritatea
copiilor din familii sarace nu au conditiile necesare studiului, conditiile de locuire sunt precare, nu beneficiaza de sprijinul parintilor in pregatirea scolara avand in consecinta un randament scolar scazut. Ajutorul social, alocatiile pentru familiile si copii sau celelalte beneficii sociale pe care le primesc acste familii nu acopera decat o parte a nevoilor de consum fiind dependente de prestarea unor activitati ocazionale pentru completarea veniturilor , sprijinul in pregatirea scolara avand de suferit din aceasta cauza.
- Mediul rural reprezinta un caz special. Parintii isi trimit copii la scoala in functie de resursele pe care le acumuleaza din agricultura sau din alte munci necalificate. Pentru familiile sarace din rural munca cu ziua este principalul mijloc de supravetuire , adesea copii insotind parintii in aceste activitati in defavoarea scolii. Pe de alta parte, in lunile de iarna , in conditiile lipsei sursei de subzistenta , scolile se confrunta cu un absenteism crescut datorat


Fisiere in arhiva (1):

  • Reducerea Abandonului Scolar in Mediul Rural.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!