Râul Buzău

Extras din referat Cum descarc?

Municipiul Buzau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, Romania. Are o populatie de 134.227 locuitori. Orasul se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura, intr-o regiune cu clima temperata.
Raul Buzau este cea mai importanta apa curgatoare care strabate judetul Buzau. Izvoraste din Carpatii de Curbura din Muntii Ciucas si se varsa in Siret.
In sectorul montan, dinamica raului este deosebit de mare, mai ales la viituri. In sectorul subcarpatic, afluentii mai importanti sunt: Panatau, Saratel si Niscov. In sectorul de campie, Buzaul primeste un numar redus de afluenti si de o importanta minora.
Raul Buzau are fluctuatii de debit frecvente. In special primavara, la topirea zapezilor in zona de munte a bazinului acestuia, apele raului cresc. Orasul a fost construit departe de o albie majora adanca, astfel ca raul nu indunda orasul. La indundatiile majore din 2005 din Romania, apele raului au avariat grav podul aflat la marginea nordica a orasului, dar nu au produs pagube in oras.
Prima mentiune documentara a raului Buzau este din secolul al IV-lea: intr-o scrisoare din anul 376, trimisa de Iunnius Soranus, guvernatorul Scythiei Minor, arhiepiscopului din Caesarea Mazaca, se relateaza despre martirizarea, la 12 aprilie 372, a misionarului crestin Sava, inecat de catre goti


Fisiere in arhiva (1):

  • Raul Buzau.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!