Râul Buzău

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Municipiul Buzau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, Romania. Are o populatie de 134.227 locuitori. Orasul se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura, intr-o regiune cu clima temperata.

Raul Buzau este cea mai importanta apa curgatoare care strabate judetul Buzau. Izvoraste din Carpatii de Curbura din Muntii Ciucas si se varsa in Siret.

In sectorul montan, dinamica raului este deosebit de mare, mai ales la viituri. In sectorul subcarpatic, afluentii mai importanti sunt: Panatau, Saratel si Niscov. In sectorul de campie, Buzaul primeste un numar redus de afluenti si de o importanta minora.

Raul Buzau are fluctuatii de debit frecvente. In special primavara, la topirea zapezilor in zona de munte a bazinului acestuia, apele raului cresc. Orasul a fost construit departe de o albie majora adanca, astfel ca raul nu indunda orasul. La indundatiile majore din 2005 din Romania, apele raului au avariat grav podul aflat la marginea nordica a orasului, dar nu au produs pagube in oras.

Prima mentiune documentara a raului Buzau este din secolul al IV-lea: intr-o scrisoare din anul 376, trimisa de Iunnius Soranus, guvernatorul Scythiei Minor, arhiepiscopului din Caesarea Mazaca, se relateaza despre martirizarea, la 12 aprilie 372, a misionarului crestin Sava, inecat de catre goti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raul Buzau.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
880 cuvinte
Nr caractere:
4 223 caractere
Marime:
327.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Filosofie
Tag-uri:
rau, afluenti
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Popescu Catalin
Sus!