Libertatea Omului

Extras din referat Cum descarc?

Libertatea umana se caracterizeaza prin imaginatie, gandire si speranta. Individul este liber atat cat nu lasa pe altcineva sa intervina pentru el, in gandirea si dorintele lui. 
Pentru Rousseau, libertatea inseamna mai putin dreptul de a face tot ceea ce dorim, ci mai ales a nu ne fi constransa libertatea de altcineva.
Odata cu venirea sa pe lume, omul isi castiga dreptul la viata; viata cu tot ce cuprinde ea. Ceea ce urmeaza e tot ce are mai de pret si Se trezeste intr-o lume in care traieste pentru el, dupa cum isi alege calea.
Omul este pretutindeni inlantuit intrucat el se supune constrangerilor si este influentat fara sa vrea de factori externi.
Daca vorbim despre omul modern, libertatea lui este de la constiinta, educatie, religie, opinie, pana la dreptul la asociere, la proprietate. Dar el este in foarte stransa legatura cu lumea in care traieste. Inevitabil, in toate aceste domenii el are constrangeri si limite. 
De cum se naste, omul intra intr-un sistem in care, neconditionat este supus constrangerilor. Educatia, religia, familia, nevoile fiziologice, scoala, conduita il vor inlantui inca de la vederea luminii pentru prima data. 
Omul nu poate trai singur, izolat. El isi cladeste viata, drumul, nevoile, in colectivitati, in societate. El stie sa se adapteze, dar in singuratate,el nu se va dezvolta normal, nu va mai fii ceea ce-l defineste pe om.
Libertatea proprie se intersecteaza la un moment dat cu libertatea celuilalt pentru ca planeta este ca un furnicar in care nu putem face o miscare fara sa nu ne ciocnim de alta fiinta.
Cu fiecare pas facut omul se simte legat pentru ca nu se poate manifesta liber, dupa bunul plac.
"A renunta la libertate inseamna 
a renunta la calitatea de om"
J.J. Rousseau
Libertatea este absenta limitelor, a constrangerilor. Omul ca spirit este definit prin libertate si constiinta. Dar ea este o valoare morala. Este o caracteristica a omului. Libertatea ne-o da Dumnezeu pentru ca ne lasa sa discernem inter bine si rau, ne ofera libertatea gandirii pe care noi trebuie s-o valorificam dupa cum consideram si putem de cuviinta. 
A fi liber inseamna a parasi timpul tau, sa aluneci in timpul care inainteaza fara tine, fara dorintele tale. Esti liber sa visezi, sa-ti doresti, sa gandesti, sa spui ce crezi, sa ceri, sa refuzi.
Omul care prin cunoastere si autocunoastere constientizeaza ordinea divina este un om liber. A trai liber inseamna a te supune propriei ratiuni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Libertatea Omului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!