Identitatea personală națională și europeană

Extras din referat Cum descarc?

Filozofii disting in moduri diferite identitate personala, fiecare avand parerile si argumentele lor si cu toate acestea, nu s-a gasit inca o definitie exacta a identitatii. Eu cand aud acest termen ma gandesc la felul cum gandesc, la felul in care ma comport in viata de zi cu zi, la schimbarile prin care trec de-a lungul timpului. Cu alte cuvinte, ma gandesc la lucrurile care ma identifica in general. Identitatea trebuie privita dintr-o perpectiva dinamica, pentru ca nu se construieste o data pentru totdeauna, ci este in continua schimbare.
Fiecare dintre noi dispunem de mai multe identitati care se manifesta succesiv sau chiar simultan: identitatea culturala, identitatea sociala, identitatea profesionala etc., deoarece in functie de mediul in care ne aflam si in functie de oamenii care ne inconjoara suntem identificati de fiecare data altfel. Insa aceste identitati integrate duc la o anumita coerenta.
Identitatea se construieste in copilarie, dar se reconstruieste pe tot parcursul vietii. Toate teoriile identitatii subliniaza rolul fundamental jucat de "ceilalti" in constructia identitara a unei persoane.  
Constructia identitatii mele personale a depins foarte mult de judecata celorlalti, dar in acelasi timp si de orientarile mele. Identitatea mea trebuie sa o recunoasca si persoanele aflate langa mine, adica sa observe continuitatea si similitudinea faptelor in timp, ideea de a fi intr-un anumit fel, de a fi o anumita persoana, de a avea un anume stil de individualitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Identitatea Personala Nationala si Europeana.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!