Identitatea personală națională și europeană

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Filozofii disting in moduri diferite identitate personala, fiecare avand parerile si argumentele lor si cu toate acestea, nu s-a gasit inca o definitie exacta a identitatii. Eu cand aud acest termen ma gandesc la felul cum gandesc, la felul in care ma comport in viata de zi cu zi, la schimbarile prin care trec de-a lungul timpului. Cu alte cuvinte, ma gandesc la lucrurile care ma identifica in general. Identitatea trebuie privita dintr-o perpectiva dinamica, pentru ca nu se construieste o data pentru totdeauna, ci este in continua schimbare.

Fiecare dintre noi dispunem de mai multe identitati care se manifesta succesiv sau chiar simultan: identitatea culturala, identitatea sociala, identitatea profesionala etc., deoarece in functie de mediul in care ne aflam si in functie de oamenii care ne inconjoara suntem identificati de fiecare data altfel. Insa aceste identitati integrate duc la o anumita coerenta.

Identitatea se construieste in copilarie, dar se reconstruieste pe tot parcursul vietii. Toate teoriile identitatii subliniaza rolul fundamental jucat de "ceilalti" in constructia identitara a unei persoane.

Constructia identitatii mele personale a depins foarte mult de judecata celorlalti, dar in acelasi timp si de orientarile mele. Identitatea mea trebuie sa o recunoasca si persoanele aflate langa mine, adica sa observe continuitatea si similitudinea faptelor in timp, ideea de a fi intr-un anumit fel, de a fi o anumita persoana, de a avea un anume stil de individualitate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Identitatea Personala Nationala si Europeana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
561 cuvinte
Nr caractere:
3 026 caractere
Marime:
9.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Filosofie
Tag-uri:
persoane, personalitate, caractere
Predat:
la facultate
Materie:
Filosofie
Sus!