Geopolitică americană - ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale

Extras din referat Cum descarc?

"Astazi, intr-o lume aflata sub semnul schimbarilor rapide, leadershipul american este indispensabil. Americanii stiu ca leadershipul presupune sacrificii. Dar mai stim si de ce sperantele umanitatii se indreapta spre noi. Noi suntem americani. Avem responsabilitatea unica de a depune travaliul extenuant al libertatii. Iar atunci cand noi ne asumam o astfel de sarcina, libertatea functioneaza."
Fragmentul de mai sus face parte dintr-un discurs rostit de presedintele american George Bush Senior in 1991, cu putin timp inaintea declansarii operatiunii "Furtuna desertului" menita elibereze un Kuweit invadat de armata irakiana a dictatorului Saddam Hussein in luna august a anului precedent. Ne situam in timp la mai putin de doi ani de de la falimentul ideologiei comuniste, un faliment concretizat, pe de o parte, in spargerea blocului comunist din Europa centrala si de est, iar, pe de alta parte, in colapsul Uniunii Sovietice. Acum, a patra Roma este Washingtonul, iar americanii sunt noul popor ales: "Suntem singura natiune din lume care poate aduce laolalta fortele pacii" se precizeaza in aceeasi luare de pozitie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Geopolitica Americana - Ciocnirea Civilizatiilor si Refacerea Ordinii Mondiale.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!