Descartes

Extras din referat Cum descarc?

1637: "Discurs asupra metodei" corespunde nevoilor noi intelectuale ale timpului, care este satul de logica si de stiinta aristotelica.
1641: "Meditatiile metafizice" in latina; conceptia metafizica a lui Descartes.
Metafizica este cunostinta primelor principii. Pentru a cladi o filozofie, aceste prime principii trebuie bine asigurate, trebuie sa fie absolut certe. Descartes isi da perfect seama de aceasta; de aceea primul moment al filozofiei sale va fi de a pune in indoiala toate cunostintele pe care le-a primit pana acum. Scopul era de a gasi elemente absolut sigure, neindoielnice, pe care sa poata cladi tot restul. Descartes va constata, deci, ca simturile il insala, va pune in indoiala chiar faptul ca are corp.
Desi toate lucrurile, cele care ne par mai sigure au fost puse in indoiala, ramane totusi ceva sigur si anume faptul ca eu gandesc, ca ma indoiesc. Daca ma gandesc si ma indoiesc, este sigur ca exist. Formula sa va fi "Cogito, ergo sum". Aceasta inseamna insa ca constiinta gandirii, deci a sufletului este mai sigura decat constiinta pe care o avem despre lumea exterioara. Credinta obisnuita ca nu cunoastem nimica mai sigur decat aceasta lume a simturilor pe care o atingem, a vedem, este astfel rasturnata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Descartes.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!