Asociația de caritate Primul Pas

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Acest plan strategic contine viziunea, valorile, prioritatile si obiectivele Asociatiei de Caritate Primul Pas pentru perioada 2005-2008. De asemenea, explica modul in care vom atinge obiectivele propuse si legatura cu managementul performantei. Planul va ghida directia strategica a asociatiei pentru urmatorii 3 ani de zile, insa el va fi revizuit in fiecare an cu scopul evaluarii performantei si pentru a determina modul in care trebuie dezvoltat in asa fel incat sa reflecte schimbarile legate de legislatie, resurse, nevoile comunitatiii si ale beneficiarilor. In cadrul acestor revizuiri anuale vom consulta organizatiile partenere si beneficiarii.
ISTORIC
Asociatia de Caritate "Primul Pas" are personalitate juridica din aprilie 2000 si este constituita in baza Legii 21/1924. Primul Pas este o asociatie cu caracter umanitar, nonguvernamentala, apolitica si nonprofit.
SCOPUL ASOCIATIEI
Asociatia de Caritate "Primul Pas" isi propune sa promoveze valorea vietii umane prin asigurarea de servicii de informare si consiliere femeilor / cuplurilor aflate in situatie de criza datorita unei sarcini nedorite sau care sufera in urma unei pierderi (sarcina, avort, deces, abuz in copilarie) si sa apere dreptul la viata al copilului nenascut.
In Romania avortul este cea mai cunoscuta si mai utilizata metoda de control a nasterilor. Din peste 1 milion de sarcini, intr-un an, mai mult de doua treimi se sfarsesc prin avort. 
Romania are cea mai ridicata rata a mortalitatii datorate avortului, de cinci ori mai mare decat rata medie din statele europene. 20 % din femeile din tara noastra sunt nefertile ca urmare a unor complicatii datorate avortului. Mortalitatea prin avort reprezinta mai bine de jumatate din totalul deceselor materne.
In medie, pe toata durata vietii, o femeie din Romania are 3-4 avorturi, in timp ce in Europa Occidentala se inregistreaza mai putin de un avort. In Iasi au loc zilnic aproximativ 60 de avorturi. In 1998 numarul lor a atins 15.088, cifra care ne plasa pe primul loc intre judete, ceea ce inseamna 1.337,7 avorturi la 1.000 de nascuti vii. 
VALORI SI PRINCIPII
Profesionalism si copetenta
Acceptare si confidentialitate
Dragoste pentru mama si copil
Dreptul femeii la o decizie informata
Promovam necesitatea unei educatii in spiritul responsabilitatii
Precizam ca organizatia noastra nu promoveaza avortul, mijloacele contraceptive, sterilizarea artificiala, metodele de reproducere asistata, clonarea, eutanasia.
ORGANIZARE
Adunarea Generala formata din 11 membri
Consiliul Director este alcatuit din Presedinte, Vicepresedinte si Secretar


Fisiere in arhiva (1):

  • Asociatia de Caritate Primul Pas.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!