Arhetipurile și inconștientul colectiv

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lucrare Carl Gustav Jung  studiaza legatura dintre constiinta, inconstient si individuatie.
Modul de formare a individului din punct de vedere psihologic este numit de catre C.G.Jung << individuatie >>. Aceasta mai poate fi privita ca uni individ. Aceasta ar mai putea fi privita ca un proces de a deveni constient cu privire la propria si adevarata ta natura si de a urma aceasta natura, si nu valorile si atitudinile colective; acest proces se desfasoara de-a lungul intregii vieti. Metoda lui Jung de a ajunge la aceste amintiri este analitica. In stadiile de inceput ale operei sale el utiliza ceea ce este cunoscut drept ,,teste de asociatie" spre a ajunge la aceste amintiri. Testele de asociatie au dezvaluit o particularitate a structurii psihice, anume tendinta ideilor de a se asocia in jurul unor nuclee de baza; aceste idei asociate -- colorate afectiv -- Jung le-a numit complexe.
Inconstientul personal apartine individului. Amintirile din inconstientul personal, desi nu se gasesc cu totul sub controlul vointei, pot sa fie rechemate(de exemplu in somn). Uneori ele revin din proprie initiativa; cateodata o asociatie intamplatoare sau un soc le va scoate la lumina. Fenomenele inconstiente au o legatura slaba cu inconstientul.
Psihicul unui individ cuprinde atat fenomene inconstiente, care de cele mai multe ori apar haotic, cat si constiinta, eul fiind centrul acesteia.
Exista mai multe opinii in legatura cu fenomenele inconstiente :  Freud considera ca exista factori constienti care << reprima anumite tendinte >>. De asemenea el considera ca procesele conflictuale ce au loc in inconstient sunt


Fisiere in arhiva (1):

  • Arhetipurile si Inconstientul Colectiv.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!